Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Gentlemen


Blåslagen barrikaderar sig författaren Klas Östergren i den excentriske Henry Morgans paradvåning på Hornsgatan i Stockholm där han hyr ett rum. Allt började ett år tidigare när Klas möter Henry på boxningsklubben Europa och dras in i hans osannolika värld. Henry, som med dödsförakt delar älskarinna med den ljusskygge affärsmannen Wilhelm Sterner, är nu spårlöst försvunnen och Klas fruktar för sitt liv. Desperat nedtecknar han krönikan om Henry Morgans fascinerande liv och äventyr.


Originaltitel Gentlemen
Regissör Mikael Marcimain
Manus Klas Östergren
Genre Drama, Romantik, Thriller, 2010-tal
Skådespelare David Dencik, Ruth Vega Fernandez, Sverrir Gudnason, David Fukamachi Regnfors, Pernilla August, Peter Carlberg, Magnus Krepper, Magnus Roosmann, Sven Nordin, Boman Oscarsson, Amanda Ooms, Liv Mjönes, Sonja Richter, Staffan Göthe, Louise Peterhoff, Christopher Wagelin, Jennie Silfverhjelm, Andreas Kundler, Maja Embrink, Lars Green, Hege Schøyen, Frida Röhl, Peter Edding, Susan Vidler, Emelie Garbers
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 629
Filmnummer 108647

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Surftheworld
I filmatiseringen av Klas Östergrens klassiska roman förflyttar vi oss tillbaka till ett Stockholm där ingenting är som det verkar. De mystiska bröderna Morgan utgör huvudpersonerna i en film so...   Läs mer »

Kommentarer


andmoreagain
2020-05-10
Speltiden är långt över två timmar men det är rappt och därmed skickligt berättat även om allt måste stressas fram. På så sätt blir historiens öppna slut ett töntigt anti-klimax och man känner sig lite bedragen över att man har investerat i berättelsen. Förmodligen ett skäl varför man ska se tv-serien istället. Tidsskildringarna är väldigt påkostade och detaljrika vilket leder till att dom blir överdrivna vilket stör lite grann. Jag skulle nog påstå att tidsskildringen 60-70-tal inte är top notch heller utan mer som något konstigt parallelluniversum men det kanske var tanken? Men annars var det väl bra! ;) PS. Jag har ju naturligtvis inte läst boken DS.
Ful_fisk
2019-08-19
Rätt ball och snyggt gjord med bra skådisar. Väldigt spretig dock, vilket väl är dess stora sänke. Kanske är TV-serien mer uttömmande? Oavsett vilket tyckte jag i alla fall detta var helt klart sevärda grejer!
labi
2018-07-25
Gillade ju "Lasermannen", men det här är så tråååååkigt. Skådespeleriet är, trots en del välrenommerade skådisar, undermåligt. Bäst är väl Östergrens cameo i början av filmen.
jakeblues
2018-06-03
Vansinnigt seg film, satt och väntade på någon slags upplösning som aldrig dök upp .
Jamesa
2016-05-13
Snygg, välgjord, seg, ointressant och tråkig. Kanske något för salongerna på Östermalm?
lekke
2016-01-03
Såg miniserien, ser ingen mening med att se en så grovt stympad version av den.
UFO_lars
2015-11-13
Gentlemen - En mystisk film om fina herrar. Inte fantastisk, men svensk film som inte är deckare eller komedi är ju alltid positivt. 3/5

2015-10-31
Samma stil som Call Girl som jag inte uppskattade. Även denna är rätt bra gjord, men inte alls underhållande eller intressant. Helt enkelt en tråkig film. 3/10
Asmorod
2015-09-21
Bedrövligt ljudsatt, spretig och osammanhängande och vad är David Fukamachi Regnfors för löjlig ursäkt till skådespelare?
Abruzzi
2015-09-02
Över förväntan, vilket var extra roligt när den är baserad på min favoritbok. Kan dock tänka mig att den upplevs sakna en röd tråd, speciellt om man inte har läst boken.
Visa äldre kommentarer »