Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Geralds lek


Ett par vill krydda sexlivet i en öde stuga, men leken förvandlas till en mardröm när han plötsligt dör och hon är fastbunden vid sängen, samtidigt som något övernaturligt verkar iaktta henne.


Originaltitel Gerald's Game
Regissör Mike Flanagan
Manus Mike Flanagan, Jeff Howard
Genre Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Carla Gugino, Bruce Greenwood, Chiara Aurelia, Carel Struycken, Henry Thomas, Kate Siegel, Adalyn Jones, Bryce Harper, Gwendolyn Mulamba
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 480
Filmnummer 127088

Recensioner

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
Jag har plöjt igenom en del av Stephen Kings romaner nu och jag har även hunnit se åtskilliga filmatiseringar av hans verk. Filmatiserar man King så blir resultatet antingen väldigt bra eller vä...   Läs mer »

Kommentarer


Afflicter
2021-10-31
Det blir lite tjatigt med alla inre dialoger, men Flanagan lyckas skapa en riktigt obehaglig atmosfär i scenerna med Jessie och hennes pappaa. Det hela tar en ganska ordentlig vändning mot slutet, vilket kanske inte är så överraskande med tanke på vem som har skrivit källmaterialet.
Barneyk
2020-09-30
Nja, det här funkade inte riktigt för mig. Carla Gugino gör en bra roll och jag gillar några saker här och där om hur vidrig hennes man var. Också ganska intressant sätt att skildra och bearbeta ett trauma på. Det här "övernaturliga" funkade dock inte alls för mig. Sen tycker jag den blir rätt tjatig och lite långtråkig liksom.
Norpan0
2020-07-10
Boken är MYCKET bättre.
mammene
2020-04-25
Inte mitt gebit precis, så egentligen ska jag inte titta på sådant här, men ibland behöver man utmana sig själv. Ångrar nog det denna gång, för det första var det dåligt, tom löjligt. Måste i alla fall berömma Bruce Greenwoods sätt att spela obehaglig, sedan hade man ambitionen att både få in skräck och någon slag terapi och ett slut som kolliderade med båda. Till slut min nattsömn blev störd, såg gröna ögon, inge kul alls.
HerrNenne
2020-02-06
Helt okej och håller intresset uppe, men känns som om mycket passar bättre i litteraturform. Framförallt tiden, här känns det som om det går väldigt fort, även om filmen i sig inte känns så snabb.
Gordyal
2020-01-06
Jag gillar idén och jag gillar verkligen stämningen. Synd på en kass epilog, annars var det riktigt bra. (9-/15)
Hanness
2019-12-16
Skapligt.
Robkiller
2019-07-15
Mest mysko det här. Flummar ur och försöker ha någon form av poäng, men det fungerar inte riktigt.
annihilat0r
2018-04-29
En stämningsfull och stundtals läskig film som varaktigt höll mig i sitt grepp.
Bozze80
2018-03-03
Lite småflummigt upplägg med "drömmarna", men det fungerar oväntat bra! Dessutom några riktigt vidriga scener som verkligen får en att vrida på sig i soffan.
Visa äldre kommentarer »