1.6
1.6
Ghost Rider: Spirit of Vengeance
Johnny Blaze lever som en flykting undan djävulen och försöker hålla sin inre demon gömd från världen. Men när en sekt försöker anlita Blaze till att rädda en pojke från att bli djävulens transportör till jorden, måste Blaze återkalla på sin mörka sida för att slå tillbaka djävulen och hans demoner tillbaka till helvetet.
Originaltitel | Ghost Rider: Spirit of Vengeance |
Alternativ titel | Ghost Rider 2 |
Regissör | Mark Neveldine, Brian Taylor |
Manus | David S Goyer, Scott M Gimple, Seth Hoffman |
Genre | Action, Thriller, Fantasy, 2010-tal |
Skådespelare | Nicolas Cage, Violante Placido, Idris Elba, Ciarán Hinds, Christopher Lambert, Johnny Whitworth, Fergus Riordan, Vincent Regan, Spencer Wilding, Sorin Tofan, Jacek Koman, Anthony Head, Cristian Iacob, Jai Stefan |
Poänglös uppföljare som ignorerar det mesta som hände i den första filmen, förutom Nicholas Cage i rollen som Johnny Blaze. Vi får se en kort bakgrundshistoria från första filmen i animerad form, troligen för att de inte kunde använda de riktiga scenerna från första filmen. Sen går filmen rakt in i den nya handlingen som tyvärr handlar om 100% action och ingen karaktärsutveckling. Riktig bottennapp.
Fruktansvärt dålig film, värre än den första Ghost Rider filmen som åtminstone försökte vara lite såsom serietidningen, detta skit pissar på hela konceptet och serietidningen och karaktären, kan vara bland det värsta och sämsta i filmväg som jag någonsin sett och då ska jag tillägga att jag tycker väldigt mycket om serietidningsfilmer och Marvel/Disney öser ut ett par sevärd eller riktigt bra per år nuförtiden, när dessa filmer om Ghost Rider kom ut så hade tyvärr inte Marvel/Disney rättigheterna till karaktären längre och då gjorde detta skräpiga filmbolag två oerhört dåliga filmer om anti-hjälten Ghost Rider, nu när Marvel/Disney äger rättigheterna igen, så hoppas jag som ett gammalt fan av serietidningen på något välgjort och bra, kanske som serie på Disney+ eller ny film, kan inte bli sämre än detta skräp iallafall, Regissörerna (Ja det är två stycken) är samma par som gjorde sevärda Crank med Statham men även horribla Crank2 med Statham, så mestadels så gör dom rent skräp alltså och det är samma sak med del 2 i ghost rider sagan, där vi även får se Nic Cage göra en av sina sämsta roller någonsin, även han blandar och ger dessa dagar. Enda behållningen är väl Idris Elba men kan inte förstå hur han kunde tacka ja till denna skitfilm och inte heller den fenomenala Ciarán Hinds som bara gör kvalité, förutom här då förstås, nej detta är mycket sämre än första filmen som redan den var horribelt kass men detta är alltså sämre...undvik är mitt tips, vänta tills Marvel/Disney trollar fram något välgjort istället om den härliga karaktären Ghost Rider, mitt betyg blir en begraven och överkörd svag 1:a
Ingen kan äga en film som Cage, och Cage äger verkligen denna. Dessutom är soundtracket förvånansvärt bra. Filmen som sådan är ungefär som The Mask, fast mindre hysterisk och med Cage istället för Carrey - med andra ord bättre på alla sätt. Eftersom alla måste älska Cage måste alla se denna film. Jag har talat. (7+/15)
Hahaha, ja filmen är ju gränslöst usel. Men Nicolas Cage är så fantastiskt over-the-top galen (skådespeleri eller är han bara... Cage?) att det gör det värt en titt.
Samma gamla jumbo jumbo om att antikrist återkommer när planeterna står på linje. Hur många gånger har man sett det? Filmtipset föreslog en etta - och det är vad storyn och dialogen är värd - men effekterna höjer filmen trots allt till en väldigt svag tvåa.
Jag såg denna film från början till slut vilket borde innebära någon slags form av beröm för tyvärr har jag nu då hittat filmen som förtjänar omdömet: "En jävla skitfilm".
Sämre än ettan men ändå sevärd. Lite byte på skådisar och lite ny bakgrundsstory i samband med det men annars funkar den. De har ju lagt ner en del resurser på att få Ghost Rider att se verklig ut åtminstone :) Svag 3.
Inte nämnvärt bra, men ett så pass enkelt och rakt äventyr som görs med tillräckligt hög kvalitet, att det duger.
Öööh, var det meningen att man skulle bry sig? Tja, lite kul hade man väl iallafall, men någon bra film var det ju inte. De siktade åtminstone inte särskilt högt. Alltid något.
Bra regi av upphovsduon till Crankfilmerna och snygga specialeffekter. Manuset är dock spretigt och funkar inte riktigt, även om jag kan ana en viss inspiration från Terminator 2.