3.3

Ginger & Fred

Amelia och Pippo återförenas efter flera decennier för att köra sin gamla Fred Astaire - Ginger Rogers imitation. Satirisk, nostalgisk, driver med Italiensk TV.

Originaltitel Ginger e Fred
Regissör Federico Fellini
Manus Tullio Pinelli, Tonino Guerra, Federico Fellini
Genre Komedi, Drama, 80-tal
Skådespelare Marcello Mastroianni, Giulietta Masina, Franco Fabrizi, Frederick Ledebur

Mikka
2012-01-17
Mastroianni och Masina håller verkligen filmen uppe tack vare otrolig charm. I övrigt känns den mer slätstruken. 2+
Rune2000
2009-12-26
En charmig liten film som inte riktigt når upp till den höga standarden som brukar finnas i Fellini-filmer. Visst är det underbart att se Mastroianni och Masina göra ännu en film med Federico Fellini men manuset funkade säkert betydligt bättre i teorin än vad den gjorde i praktiken. Mysig och trevlig med långt ifrån ett mästerverk
Quartz
2009-10-03
började lite illa tyckte jag, men blev riktigt bra så fort showen började kan man säga. då kom deras relation igång lite mer (eller kanske t om från att mastroianni kom in i bild iofs) ... när filmen är slut känner man att den skulle behöva gå två timmar till där det hela utvecklas ännu mer. helt klart bra, men inte värd att hylla till något storartat!
ezeikel
2007-11-26
Smàmysig historia. Tyvàrr lyckas Fellini inte att binda ihop historien med den samhàllskritik som han uttrycker. Resultatet blir lite plumt(stavning?). Men det finns vàldigt mycket sjàlvbekànnelse och vàrme i alla karakàrer och i regin att det àndà landar pà en svag fyra.
niklaseriksson
2007-09-04
En sista, varm och mycket hjärtlig, triumf för Fellini, Mastroianni och Masina. Behandlar ålderns höst och tv-mediet på ett lekfullt och komiskt allvarligt sätt.
ilkka
2006-08-18
Riktigt bra med två duktiga Fellini-veteraner.