Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Gissa vem som kommer på middag


När vita Joanna tar hem sin svarte fästman John på middag ställs hennes föräldraras föreställningar om hur toleranta och liberala de egentligen är på sin spets.


Originaltitel Guess Who's Coming to Dinner
Regissör Stanley Kramer
Manus William Rose
Genre Drama, Romantik, 60-tal
Skådespelare Spencer Tracy, Sidney Poitier, Katharine Hepburn, Katharine Houghton, Cecil Kellaway, Beah Richards, Roy Glenn, Isabel Sanford, Virginia Christine, Alexandra Hay, Barbara Randolph, D'Urville Martin, Tom Heaton, Grace Gaynor, Skip Martin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 559
Filmnummer 4617

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tonti
2018-01-04
Underhållande och lite gripig även om den brer på för mycket. Spencer Tracy dog strax efter inspelning, vilket ju känns sorgligt att veta såhär i efterhand.
KimEkberg
2018-01-03
En film som är många filmer på samma gång, men tycker den är lite väl stroppig, även att det är fantastiskt att återse tracey och hepburn under denna premiss. Hade väntat mig och hoppats på lite mer av ett angrepp mot någon eller något. Mycket Get Out-känsla i början.
uncle_funk
2016-08-21
Aktuellt ämne och väl presterat från ensamblet. Det förutsägbara är dock det som drar ner betyget.
KalleB
2015-10-19
Lite förutsägbar och övertydlig. Tycker den varit bättre också om de tonat ner Sidneys karaktär. Det blir lite överdrivet att han är en internationellt känd läkare, det hade känts mer relevant om han varit lite mer vanlig men fortfarande en bra kille. Men med det sagt så är manuset väldigt bra. Hepburn är suverän och det är överhuvudtaget en väldigt fin film.
#54
2015-08-09
Fina skådespelarinsatser och ett viktigt ämne.
Krille80
2014-12-31
Jag hade länge velat se denna film framförallt för att filmens ämne än idag är laddat och så kollossalt fascinerande. Jag var dock inte beredd på att få uppleva ett sådant fantastiskt välskrivet manus och skådespelarinsatser som fullständigt fick mig ur balans. Ta bara Katharine Hepburn som är helt galet bra, nästan till den grad att jag blir förälskad. T.o.m. Meryl streep har något att lära här. Sedan har vi Spencer Tracy och Sidney Poitier m.fl. WOW! Vilken ljuvligt bra film. WOW!
Cloudane
2014-07-30
Aningen utdaterat i sitt utförande, känns lite grann som att se en pjäs. Men den är fortfarande klart sevärd än idag, inte minst tack vare väldigt starka skådespelare.
ClintanTheKing
2014-04-13
Otroligt fängslande! Att följa karaktärsutvecklingen var fantastiskt och den uppbyggnaden från botten till toppen i.o.m den sagolika slutscenen. Spencer Tracy är ruggigt bra, vilken närvaro! Poitier bjuder också på högklassigt skådespel, överlag hög klass på prestationerna men dessa herrar utmärker sig mest. En minst sagt jobbig film att se men samtidigt är den så bra.
Dutch
2013-07-29
Synd dom var så fördomsfulla på den tiden.
mikaelsvensson
2013-07-29
Nästan lika relevant och aktuell idag som när den gjordes.
Visa äldre kommentarer »