Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

God Bless America


Frank har fått nog. Folket runt omkring honom - hans grannar, hans kollegor, till och med hela landets befolkning som samlas framför teveapparaterna bara för att håna andra människor - är idioter. Till råga på allt har Frank nu vid 45 års ålder fått en hjärntumör. När han bestämmer sig för att ta till vapen emot världen finner han en bundsförvant i tonårstjejen Roxy. Roxy har nolltolerans mot puckon, vilket rimmar väl med Franks egen sinnesstämning. Hon förser Frank med lämpliga måltavlor mot att han övar henne i skjutvapnens ädla konst och tillsammans beger de sig på en offerstinn road-trip.


Originaltitel God Bless America
Regissör Bobcat Goldthwait
Manus Bobcat Goldthwait
Genre Komedi, Action, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Joel Murray, Tara Lynne Barr, Melinda Page Hamilton, Mackenzie Brooke Smith, Rich McDonald, Guerrin Gardner, Kellie Ramdhanie, Andrea Harper, David Mendenhall, Maddie Hasson, Larry Miller, Dorie Barton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1532
Filmnummer 93043

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rune2000
2023-03-09
Övertygande samhällskritik och satir gör denna Bobcat Goldthwait-film helt klart värt att se. Tyvärr var jag inte lika förtjust i skådespeleriet eller lågbudgetkänslan som märktes i nästan varje scen. Men vad gör det när manuset håller en så pass stark nivå?
Trangor
2018-07-05
En film som har många fina poänger, bland annat ger den en psykologisk förklaring till varför folk väljer att bli massmördare. Slutar dock med ett meh.
Engravadlax
2017-03-01
Vore roligare om Frank själv inte var en självgod medelmåtta som hör hemma bland det mänskliga avskräde som han älskar att hata.
idd
2017-02-20
Idioter som dödar idioter - det är ju nästan själva definitionen av underhållning!
Kriffot
2017-02-19
Feelgood!
RichardEk
2016-11-27
En film som vill fungera som en nutidens skrattspegel. I viss mån lyckas den med det, men som satir förlorar den sin slagkraft genom att skruva ett varv för mycket, bre på för mycket. Det blir en form av "sluggersatir" som inte fungerar distansen ut. Snarare blir "God Bless America" under andra halvan lika mycket en parodi på sig själv genom att eskalera i plumpartad excess som en parodi på nutidens medialiserade narcissism. Med det sagt är det ändå en film värd att se i egenskap av att den utgör ett lovvärt försök att säga något av substans om nutidens medialiserade samhälle.
stgurgel
2016-11-16
Det är sällan det så tydligt känns hur en film är byggd av andra filmer som här, där t.ex Super, Idiocracy, Falling down och Leon byggs ihoå till en mycket träffsäker satir
Dele
2016-04-27
Härligt cyniskt om absurditeterna i det moderna materialistiska, narcissistiska underhållnings- och självbekräftelsesamhället.
nilsy00
2015-12-08
En komedi version av falling down. Knappast en perfect film men en mycket kul upplevelse at titta på, Jättekul
Dutch
2015-07-28
Skön feelgoodfilm!
Visa äldre kommentarer »