Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

Gods of Egypt


Mörkrets gud, Set, har tagit över den egyptiska tronen och försatt det en gång fredliga och blomstrande imperiet i ett tillstånd av kaos och konflikt. En ung tjuv, vars kärlek har tillfångatagits av den ondskefulla guden, försöker besegra Set med hjälp av den kraftfulla guden Horus.


Originaltitel Gods of Egypt
Regissör Alex Proyas
Manus Matt Sazama, Burk Sharpless
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Gerard Butler, Elodie Yung, Courtney Eaton, Chadwick Boseman, Rufus Sewell, Geoffrey Rush, Goran D Kleut, Alexander England, Bryan Brown, Rachael Blake, Emma Booth, Yaya Deng, Abbey Lee, Kenneth Ransom, Robyn Nevin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 382
Filmnummer 114994

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2022-06-23
Stundtals underhållande trots allt, för det här var inget bra. Effekter på effekter och verkligen inget känns äkta. En film som måste varit fruktansvärt trist att spela in.
Andreas_
2021-11-21
finns bara ett ord för sånt här skräp och det är horribelt!! horribel story, horribel CGI, horribla skådespelarinsatser...ja det är horribelt i varje hörn och vrå faktiskt och regissören Alex Proyas borde skämmas med tanke på att det är faktiskt samma regissör som gjorde fantastiska The Crow, Dark City och den skapliga sci-fi rullen I,Robot med Will Smith...när man ser denna så kan man nästan tro att det är Uwe Boll som varit framme igen och lyckats få budget till ännu en värdelös film...detta är så dåligt att man måste vara mentalt handikappad för att gilla detta eller kanske 8år och inte förstå bättre...Alex Proyas har dock lyckats få med sig bra skådisar som dock inte gör några större grandiosa insatser utan ser mest uttråkade ut och måste ha fått feta checkar...för hur fan är det ens möjligt att bra skådisar som Gerad Butler, Chadwick Boseman och självaste Geoffrey Rush har tackat ja till detta skräp är bortom mitt förstånd...sen har vi då den mediokre tv skådisen Nikolaj Coster-Waldau från game of thrones med i en huvudroll men här är jag inte förvånad, för detta är väl bland det större som han har fått vara med i eller någonsin kommer att få vara med i...och nej, han gör ingen vidare insats han heller...så mitt tips är verkligen att undvika detta skräp till film och bespara dig själv tid för något annat, se hellre dom bättre filmerna clash of the titans om man är sugen på sådant här dravel, där är åtminstone skådisarna bra och effekterna snygga...detta skit är inte ens värt att se trailer på, betyget blir en överkörd och begraven svag 1:a, bland det sämsta som jag någonsin lyckats titta på i filmväg faktiskt...undvik!!
StureStenhög
2019-07-19
Jag utgick från att det här var en tvåa hela tiden medan jag såg den, men när eftertexterna började rulla så slog det mig att jag trots allt hade haft ganska kul. Det är ändå lite roligt att man har utgått från egyptisk mytologi, och man har med viss påhittighet byggt en värld och en story kring det som inte känns helt strömlinjeformat. Till skillnad från många andra spektakel så begär inte heller den här filmen att man ska ta dess dumheter på allvar. Jag hade dock gärna sett lite mer karismatiska karaktärer, framför allt hade jag velat se en roligare skurk än Gerard Butler. Jag kan inte heller förneka att det finns en och annan rejält dålig scen här. Men som dumunderhållning levererar den tillräckligt för att en svag trea, efter visst övervägande, ska kännas motiverad
Engravadlax
2019-02-20
Proyas visar att han fortfarande har noll känsla för tempo, något som det grövsta exemplet Dark City resulterade i ofrivillig komedi av den bästsämsta sorten. Det måste vara något fundamentalt annorlunda med hur han uppfattar tid och rum. Och skådespel. Och filmmanus.
norenorama
2018-09-09
Jämför man med riktiga filmer som Gladiator m.m. så är denna inte vatten värd, men emot alla jävla marvel/superhjält/mög så är den långt över förväntan.
Jamesa
2018-08-19
Själlöst.
Ima_Tree
2018-08-19
Jag undrar vilka som går igång på sånt här högtravande episkt machosmet? Meeen som fler verkar tycka så dög det någorlunda att slökolla på innan man somnade.
GreenMamba
2018-05-02
Bra specialeffekter annars kass.
Nintendo64
2018-03-19
Dumt är bara förnamnet men va fan, det underhöll ändå helt ok för stunden!
karlmats
2018-03-11
Det här var lite all over the place. Proyas vill göra en rulle som är sjukt episk men det blir inte speciellt bra alls. Då är jag ändå inte ens speciellt kritisk till att de castar en dansk och en skotte i huvudrollerna som två egyptiska gudar, det funkade med Jake Gyllenhaal i Prince of Persia och folk verkar inte klaga över Heimdal i Thor-filmerna så varför inte. Sen är ju Gerard Butler en ganska kass skådis vilket så klart drar ner i sig. Jag tror problemet är att filmen vill vara lite av allt och inte hittar nån egen stil, resultatet blir inte så underhållande som en sån här film behöver vara för att lyckas. Men det är ju alltid kul att se Jaime Lannister och Elodie Yung var en trevlig ny bekantskap också. Snygga visuals med att skådisarna som är gudar är mycket större än de som är människor. Dekoren med guld och glitter överallt kändes också lite upplyftande. Synd bara att helheten inte var bättre än det högstadiemanus filmen bygger på. En stabil 2a.
Visa äldre kommentarer »