Goltzius and the Pelican Company

Holländska 1600-talskonstnären Hendrick Goltzius anländer till markisen av Alsace för att be om pengar till en tryckpress, så att han kan publicera en serie med illustrerade berättelser ur Bibeln. Överenskommelse träffas att Goltzius i utbyte för tryckpressen ger markisen sex kvällars underhållning.

Originaltitel Goltzius and the Pelican Company
Regissör Peter Greenaway
Manus Peter Greenaway
Genre Biografi, Drama, 2010-tal
Skådespelare F Murray Abraham, Flavio Parenti, Vincent Riotta, Halina Reijn, Anne Louise Hassing, Giulio Berruti (II), Francesco De Vito, Pippo Delbono, Lars Eidinger, Kate Moran, Maaike Neuville, Ramsey Nasr, Lisette Malidor, Stefano Scherini, Hendrik Aerts

bryngel
2015-12-06
"Ligga i fatet" är negativ bäste KimEkberg. Och jag håller med, denna film suger.
Hedersknyffel
2013-03-16
Ett fantastiskt fyrverkeri av kostym, animation, nakenhet och metahumor. Den tappar något en bit in, men de första tjugo minuterna är värda en femma med råge.
KimEkberg
2013-02-02
det är på tok för flamsigt och tramsigt för att ligga mig i fatet. mycket konsthistoria o.s.v, men på tok för ytligt för att väcka något intresse. tragiskt nog så innehåller den mycket av det greenaways bästa filmer har, det går att finna tydliga kopplingar till både tecknaren och tjuven, men här är det för slaffsigt, sunkigt och fult. framförallt riktigt fult att titta på, med massa rutor och text som flyger i luften. greenaway har väl alltid varit smaklös, men åtminstone tidigare på ett smakfullt sätt.
ledsenpirat
2013-01-28
Komplext visuell, bitvis animerad, udda presenterad, färgstark och ibland äcklande film som kräver sitt tillfälle och publik. Mängder av bibliska och konsthistoriska referenser berörs. Roande teaterchef som för historien vidare och visuellt nydanande, men detta var inte min kopp te för stunden. Jag vill nog säga att detta inte är en film i ordets vanliga bemärkelse.