Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Gone Baby Gone


I ett av Bostons tuffaste områden blir en fyraårig flicka kidnappad. Privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro vill först inte ta sig an fallet, men när barnets faster ber på sina bara knän startar de en utredning som gör att de sätter allt på spel; sitt förhållande, sitt förstånd och livet.


Originaltitel Gone Baby Gone
Regissör Ben Affleck
Manus Ben Affleck, Aaron Stockard
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris, John Ashton, Amy Ryan, Amy Madigan, Titus Welliver, Michael K Williams, Edi Gathegi, Mark Margolis, Madeline O'Brien, Slaine, Trudi Goodman, Matthew Maher, Jill Quigg, Sean Malone
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7629
Filmnummer 54741

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av zerion
En av Hollywoods sämsta skådespelare, Ben Affleck, har tagit plats i registolen för att göra film av vad jag förstått är en bok från början. Jag har inte läst boken, så huruvida filmen gör...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Sulta
Ben Affleck som regissör låter spontant inte som någon höjdare, men med tanke på hans genomgående rätt usla framträdanden framför kameran kunde det väl knappast bli sämre med honom bakom de...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-09-07
Väldigt ojämn film i tempot som liksom ibland börjar om, och ibland tar vändningar som känns lite amatörmässiga. Jag kan inte frigöra mig från tanken att en omstrukturering hade hjälpt upp historien. Trots detta en bra och välspelad film med en grym uppsättning skådisar och en del intressanta moraliska dilemman.
visser
2021-01-24
Avancerad intrig får man väl säga. Första timmen är bäst snudd på mästerlig. Tung rollista!
Andreas_
2021-01-21
Fantastisk film av skådisen Ben Affleck som är en mästerlig regissör nuförtiden, visst är han en bra skådis men han är rent ut sagt mästerlig som regissör och han har bara gjort bra eller mästerverk till filmer...detta är ett av hans mästerverk när han tacklar en deckarbok av Denis Lehane, som jag dock inte läst, utan mitt betyg är endast för att ha sett filmen utan jämförelse, däremot så är detta andra gången jag ser filmen, många år senare och kommer ihåg att jag älskade filmen första gången jag såg den och inte visste vad som skulle komma eller hända eller hur allt skulle spela ut, men nu när man vet hela storyn så sjunker tyvärr betyget lite och spänningen är inte riktigt densamma, detta är en film man bara ska se en gång och hålla fast vid den upplevelsen, hursomhelst så är det så sjukt välgjort och Ben Affleck får verkligen varenda skådis i filmen att agera ut sitt bästa framför kameran, oscarnomineringar borde ha haglat över allihop...speciellt hans bror Casey Affleck som gör sitt livs roll i denna film, övriga stora hollywood namn som Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris, Titus Welliver och Michael K Williams för att nämna några gör suveräna biroller och detta är så välspelat att man även om man vet storyn sugs med ändå, det är så realistiskt att man kan som inte slita sig från filmen eller dialogerna eller karaktärerna i filmen...kan inte annat än att säga att detta är ett mindre mästerverk på film och hade jag inte vetat om storyn så hade blivit högsta betyg, rekommenderar denna starkt...måste ses utan tvekan, speciellt om man aldrig sett den förut...betyget blir en väldigt stark 4:a och 5:an är inte långt bort även vid en andra titt, missa ej om ni får chansen att se denna och vill sen en välspelad, realistisk och mörk thriller.
Albion
2021-01-20
Har läst boken för en massa år sedan och därmed försvinner lite av filmen clou kanske. Tycker å att Ben Affleck är ganska lyckad i sin regissörsroll, gillade t ex Argo som kom 2012 väldigt mycket. Här lyckas han också beskriva den misär, skit och elände som drogträsket för med sig på samhällets skuggsida på ett övertygande sätt. Några starka karaktärsbeskrivningar görs också, t ex av Ed Harris lite komplicerade polisman. Betyget blir en 4;a
Tonti
2020-12-26
Extremt krystad och utan tonträff. Nära det absoluta bottenbetyget.
amam
2020-12-19
Svag trea. Fungerar rätt bra men aldrig något som jag skulle säga var jätteimponerande. Gillade slutet.
myslas
2019-01-01
Det är rätt tydligt numera att Ben Affleck är en betydligt bättre regissör och manusförfattare än han någonsin var en skådespelare. Redan här i hans första film i regissörsstolen lyckades han på ett bra sätt visa upp den mörka sidan av Boston från Lehanes bok. Det hoppas lite väl fort framåt ibland men det är en bra adaption av en väldigt bra bok.
Genstruktur
2017-10-25
Väldigt svag 4.
Stygga-Vargen
2017-08-14
Faktiskt över förväntan.
supermancover
2017-08-07
Väldigt nära en trea men det är för mycket som är klumpigt framlagt så nja. Bitvis riktigt bra dock.
Visa äldre kommentarer »