3.6

Good Bye, Lenin!

Den unge mannen Alexander protesterar mot regimen i Östtyskland år 1989. Hans mor Christiane, som är en trogen partianhängare, ser honom bli arresterad under en demonstration. Chockad får hon en hjärtattack som leder till koma. När hon åter vaknar har muren fallit. Alexander gör allt för att upprätthålla skenet av att är som tidigare för att inte göra henne upprörd, vilket skulle kunna skada hennes bräckliga hjärta.

Skapad 2019-11-21 av weng-weng
Det här är berättelsen om Tyskland 1989. Uppdelningen i två länder gav två samhällen med skilda filosofier. Det nya ställdes mot det gamla och innebar livsavgörande förändringar. Framför ...   Läs mer »

Dream
2024-11-13
Nog den bästa DDR filmen ett riktigt tidsdokument. Det mest ironiska är att DDR samhället nästan är tillbaka. Yttrandefriheten är hotad eller den vanliga arbetaren glöms bort och det är inte bara Trumps fel, även i den så kallade demokratin är det inte så jätte mycket bättre. Även Tyskarna har tröttnat med tanke på ” Afd”.
JD
2024-11-11
Underhållande och tankeväckande men ändå lämnar filmen en med en känsla av att idén är bättre än genomförandet. Det blir lite långdraget och tunt.
apelsin
2023-08-27
ganska så underhållande filmen igenom, aldrig direkt tråkig men inte heller direkt spännande, på gränsen till svag trea
yrkeschaufföre
2017-07-08
Jag har en femma på den här å har inte ens kommenterat den, det är dags att se om å utvärdera betyget. 2005 är ju några år sen, jag har sett en del film sen dess.
idaho1981
2017-05-14
Fin och intressant historia. Bra karaktärer som man genast blev intresserade av och kände med.
AddeColciago
2017-02-06
Bättre andra gången!
RustyFilm
2016-12-09
En både ovanlig och fiffig historia som innehåller en lågmäld komik och stundtals blir det hela riktigt rörande. Bra skådespeleri presteras men jag skulle önska mig lite mer bildskönhet och ett mer kvalificerat foto
abnormal
2015-04-20
Jag gillar filmen som inte svarar på alla frågor!
Supernaut
2014-11-30
Sentimental men inte så det förstör. Charmig och bitvis känslosam.
martineden
2014-07-19
[rek. 4] Mycket fina idéer och välutfört med en väletablerad balans mellan komik och drama. Daniel Brühl gör mycket bra i från sig. Imponerande är dock att den inte endast är en kritik mot kommunismen utan även liberalismen, filmen lyckas lyfta fram de mänskliga elementen över ideologierna. Mycket bra! 4.