Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

The Goonies - dödskallegänget


"Här händer det aldrig något", säger Mikey, ledaren för dödskallegänget. Han vet inte att han och hans sex kompisar snart kommer få mer än nog av spänning och mystik. Allt börjar när de hittar Enögde Willys skattkarta. De känner genast igen några viktiga landmärken och anar var skatten finns.


Originaltitel The Goonies
Regissör Richard Donner
Manus Chris Columbus
Genre Komedi, Familjefilm, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen, Corey Feldman, Kerri Green, Martha Plimpton, Ke Huy Quan, John Matuszak, Robert Davi, Joe Pantoliano, Anne Ramsey, Lupe Ontiveros, Mary Ellen Trainor, Keith Walker, Steve Antin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6278
Filmnummer 1049

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av cineasten89
Det är en film man aldrig kommer att kunna glömma - alltså är det en oförglömlig äventyrsfilm i matiné-stil. Jag såg den första gången som sjuåring och älskade den skarpt! Slutet är va...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av Anonym
Mikey (Sean Astin) påstår att det aldrig händer något där de bor. Men en dag hittar han Enögde Willies skattkarta. Där hittar de genast några viktiga landmärken och skattjakten har börjat! ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av m86
Om man verkligen vill dra sig tillbaka till 80-talet, så kan man b.la. göra det i denna film som visar hur det ungefär var att vara mellan 12-16 år i 80-talets mitt!! \"The Goonies\" från 1985 ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av connya
Det hela börjar som ett drama. Egentligen. För även fast vi får se en ganska intensiv inledning med Fratelli - syskonen som räddar en av de sina ur fängelset stiftar vi sedan bekantskap med gän...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2023-07-03
Konceptet med en äventyrsfilm som för tankarna till Indiana Jones fast med barn/ungdomar hade kunnat vara lyckat. The Goonies bjuder visserligen på spännande miljöer, framför allt i filmens senare del men det är också den enda verkliga kvalitén som finns att hitta. Filmen är extremt skrikig/påfrestande att titta på och ingen av karaktärerna är särskilt sympatisk.
Abigor
2023-01-18
Försöker se igen, men den dör tyvärr direkt efter öppningsscenen. Totalt oengagerade och överdrivna karaktärer utan att vara det minsta roliga.
isecore
2020-08-19
Den här är för det mesta komiskt dålig. Hur blev den här en sån grej på 80-talet? Storyn är fullständigt ologisk, en bunt med ungar som trillar och skriker sig fram till nåt slags skatt. Klyschorna haglar och produktionen är plastigare än ett par silikontuttar. Svag tvåa för 80-talsnostalgin men i övrigt är det här en kalkonfilm av klass.
Raimo_1985
2019-05-20
Lite väl skrikig och lite för lång men fan, det här är en extremt rolig och helt hysterisk film som gjorde en jobbig kväll mycket lättare. Jag såg den nu för första gången.
Misslovemovie
2018-02-11
Min absoluta favoritfilm som barn. Varför görs det inte såna här filmer längre?
yrkeschaufföre
2018-02-11
Sjukt ologisk och med en av mina hatskådisar (Jonathan Ke Quan) och mer än halva filmen utspelar ju sig i en grotta, måste varit billig å producera. Men vilka 80-talsfilmer är inte ologiska? ganska många av mina favoriter är på nästan samma nivå. Så den får godkänt.
myslas
2021-01-23
Såg om filmen på TV idag och försökte plocka bort nostalgiglasögonen den här gången och måste nog säga att den egentligen inte är så bra som jag alltid tänkt mig. Inte för att jag någonsin jämfört den med E.T. eller något men jag har lyckats bortse från en del svagheter som filmen har hur som helst. Skurkarna är ordentligt korkade men inte charmiga på samma sätt som i exempelvis Ensam hemma. Det är fortfarande kul historia och jag skrattar ändå en hel del men det går helt enkelt inte att blunda bort en del dumheter och manushål heller. Sänkt betyg till 3. Uppdatering 210123: Jag måste varit på dåligt humör när jag såg filmen den där gången. Självklart är det en fyra, skitroligt ju!
Starkbröl
2017-08-09
Halvtrist och helologisk barnfilm, men jag förstår att det äventyrliga funkade för barnen som såg den när den kom. Väldigt lik Indiana Jones-filmerna i krypandet, springandet, skrikandet, döingar som hoppar fram och listiga fällor.
Hompen
2017-06-23
Har inte sett denna sedan 80-talet. Minns det som att det var mer utav "lösa pussel" än det är. Och att de lyckas hitta vissa saker och lösa vissa gåtor känns så slumpmässigt. Manuset är med andra ord inte det bästa. Även dialogen känns mindre bra, och det blir en hel del skrikande och överhuvudtaget en del plumpa saker, sexism och mobbande. Men små ändringar hade detta kunna bli bättre, nu är det med nöd och näppe okej, även om jag tycker specialeffekterna, eller vad vi ska kalla dem, känns okej, de har klarat sig rätt så bra ändå. Det blir en trea mest för att det är en kultrulle.
mr_magi
2017-04-02
Legendarisk!
Visa äldre kommentarer »