Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Gothika


När kriminalpsykologen Miranda Grey vaknar och finner att hon är patient på sjukhuset där hon själv arbetar vet hon först inte vad hon ska tro. Hennes förvirring tilltar när hon inser att hon också är misstänkt för mordet på sin man och att hon inte har något minne av kvällen då han bragtes om livet. Så småningom börjar dock pusselbitarna att falla på plats så att Miranda kan urskilja den fula sanningen.


Originaltitel Gothika
Regissör Mathieu Kassovitz
Manus Sebastian Gutierrez
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Halle Berry, Robert Downey Jr, Penélope Cruz, Charles S Dutton, John Carroll Lynch, Bernard Hill, Dorian Harewood, Bronwen Mantel, Kathleen Mackey, Matthew G Taylor, Michael Perron, Andrea Sheldon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9339
Filmnummer 16293

Recensioner

Skapad 2019-12-04 av sinister
Gothika aspirerar på att vara allt sådant en rysare ska vara. Huvudpersonen Miranda arbetar som psykiatriker med tvångsomhändertagna patienter i en sluten avdelning. En dag när hon åkt hem fö...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Bahamut
Gothika är som kanske kan förstås av namnet en rysare. I huvudrollen ser man kriminalpsykologen Miranda Grey (Halle Berry) som jobbar på en anstalt för psykiskt sjuka. Efter en mystisk olycka och...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av
Miranda Grey är en väldigt framstående terapeut på mentalsjukhuset där hon jobbar, tillhör dem absolut bästa. Efter att chockad lämnat en session med en galen kvinna som påstår att hon blivi...   Läs mer »

Kommentarer


SpinningJenny
2023-01-07
Så dålig film att man blir irriterad när man ser den. Ska inte Halle Berry, som är en väldigt känd skådespelare, ha talang? Dessutom förutsägbar och aldrig läskig, ibland nästan lite töntig. Herregud.
mahasarakam
2020-02-23
En skruvad men sevärd psyk-thriller. Halle Berry är riktigt bra.
Stygga-Vargen
2016-11-08
Lite banal och förutsägbar är den ju men i övrigt är den faktiskt väldigt bra och spännande. En av de bättre filmerna som gjordes under 00-talet. Halle Berry gör väldigt bra ifrån sig. Svag 5:a.
Supernaut
2014-11-21
Förutsägbar, medioker och dålig.
Krille80
2014-11-02
En mainstream "skräckis" av B-filmstyp med överskattade Hale Berry i huvudrollen. Blinkande lampor, halvdan "twist" och omotiverade skräckeffekter räddar inte den här filmen. Jag måste emellertid ge lite cred för slutscenen, den var ok.
marleey
2014-08-15
Dunkla korridorer på ett psykhem för kvinnor, lägg där till en slottsliknande byggnad som lider av strömavbrott i ett konstant oväder. Smashboll någon? Till min förvåning så var det inte så fruktansvärt läskig. Med dem premisserna så borde man få till något bättre. Spännande ja, men läskig? Nej. Halle Berry är bra i en filmen som börjar bra men sedan börjar kännas mer och mer seg. Den blandar friskt mellan olika teman. Ska den vara övernaturlig? Mystisk? Kriminalare? Känns som att filmen inte riktigt vet vilket ben den ska stå på vilket är filmens stora problem. Robert Downey Jr. förtjänar också ett omnämnande för sin insats som är bra. Att Limp Bizkit avslutar filmen med att ta Behind Blue Eyes till slakthuset sänker givetvis betyget.
FrökenTeddy
2014-02-03
En oväntad tvist redan i början. Dock lämnar den många frågor obesvarade. Bra skådespel och bra filmat dock.
LosBerkos
2013-12-07
"Logic is overrated"
Andreas_
2013-10-29
Visst är denna thriller välspelad, inget fel på skådisarnas prestationer, Halle Berry, Robert Downey Jr och Penelope Cruz är alla riktigt bra och trovärdiga i sina roller, och det är endast dom som räddar denna "övernaturliga thriller" från att sågas vid fotknölarna och endast få en 1:a, men den är tyvärr inte speciellt sevärd, inte för en andra titt i varje fall. Såg denna första gången runt 2003 då den kom och tyckte då att den var väl okej, men efter att nu 10 år senare sett om den, så sågar jag den totalt, allt utom just skådisarna. För den innehåller så otroligt mycket "plot holes" och detaljmissar att man blir mer rädd för hur dåligt utfört allt är i filmen istället för dom fåniga skräckmomenten som är inplanterade lite här och var. Tyvärr kan jag inte beskriva mer om dessa plot holes eller detaljmissar här eftersom det hade avslöjat för mycket av filmen, så det får bli ett stycke i forumet istället. Men om man inte har ett öga för trovärdiga filmer eller detaljer så för all del, då funkar väl denna, men vill man ha välgjorda filmer så undvik denna och bespara er 90 minuter av ert liv till något annat kul istället, Betyget blir en mycket mycket svag 2:a.
Engravadlax
2013-09-08
Herregud vad Dutton är värdelös, tur att han inte är med så länge. Inte för att det spelar någon större roll; tristare, rörigare skräck får man leta efter. "Logic is overrated" skriver Gutierrez, inte konstigt att handling och manus suger då.
Visa äldre kommentarer »