Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Gran Torino


En krigsveteran från kriget i Korea bestämmer sig för att omvända grannpojken efter att denne försökt stjäla hans mest värdefulla egendom, en Gran Torino från 1972.


Originaltitel Gran Torino
Regissör Clint Eastwood
Manus Nick Schenk
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Clint Eastwood, Bee Vang, Ahney Her, Christopher Carley, Brian Haley, Geraldine Hughes, Dreama Walker, Brian Howe, John Carroll Lynch, William Hill, Brooke Chia Thao, Chee Thao, Choua Kue, Sonny Vue, Doua Moua, Scott Eastwood, Cory Hardrict
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11301
Filmnummer 67551

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av themovieguru
Walt Kowalski är en grinig och tjurig gammal gubbe, som precis har förlorat sin fru. Hans relation med hans söner är inte på topp heller. Men saken blir inte bättre av att en Koreansk familj fly...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Rollywood
En film regisserad och producerad av Clint Eastwood där han också sätter sig själv i huvudrollen. En historia om en konservativ krigsveteran och hans relation till en asiatisk pojke. Efter att Ko...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av AnecdotistOwl
Gran Torino, Clint Eastwoods senaste film (dock inte mycket senare än Changeling). Clint regisserar och spelar huvudrollen i den här fantastiskt bra filmen vars hans karaktär refererar starkt till ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av sethgecko
Det är roligt och nästan parodiskt att se Clint Eastwood i rollen som Walt Kowalski, en riktig gubbstrutt som är reaktionär och hatar sina barnbarn och verkar avsky livet, en slags Warren Schmidt ...   Läs mer »

Kommentarer


Ihsahn
2015-07-11
Betyget pendlar mellan tre och fyra, jag får sova på saken. Lågmäld och fin film med indie-känsla, men tyvärr lite svart/vit i karaktärerna - framförallt gänget är väldigt onyanserat
todiefor
2015-06-09
Jesus på en fredag... hur dålig kan en film bli?
Krille80
2014-12-31
När denna film var som mest aktuell kollade jag in trailern och kände då att detta var en rätt ooriginell och blek historia. Någonstans visste jag dock att jag skulle se filmen för det är ju trots allt Clintan. Nu när jag sett filmen så slås jag återigen av Clintans styrka och intensitet som skådis. Visst filmens historia är inget nytt under solen men den kraft, feelgood och känslomässiga styrka den levererar gör att man kan förlåta filmens svagheter t.o.m. Bee Vang prestation i rollen som Thao.
Dutch
2014-11-21
Den asiatiske pojken spelar för djävla dåligt, men det kan jag ha överseende med, för allt annat är guld, vilken härlig jäkla gubbe Clintan spelar. En film med relativt enkel story men den berör och underhåller.
PierreLunaire
2014-08-29
Clint är strålande i rollen som "gubbe" med allt vad det innebär av bitterhet och oförsonlighet. Tyvärr är inte manus det mest spännande och det blir till slut bara en bra film. Kanske gott nog ändå.

2014-07-29
Detta kan vara det bästa jag har sett av Eastwood av hans egna filmer! Mycket stark 4a i betyg!
Galivan
2014-01-24
Nej.
Invertedd
2013-08-30
Välgjord, men jag saknar något. Blir berörd men aldrig riktigt tagen.
Tolkana
2013-08-11
Den når inte fram till femman. Det som jag gillar bäst med filmen är att de har med Hmong som även kallas för Miao i Kina. En mycket intressant folkgrupp, vidskeplig och ytterst traditionell. Sen gillar jag att Clintan hänvisar till så mycket tidigare filmer, att man förväntar sig att den skall sluta på ett sätt. Men det blir inget typiskt Clintan-slut. Det som sänker filmen är den typiska intrigen och ojämnt agerande av vissa aktörer. Kul att Clintans son är med i en liten roll där han fick spela mes.
setterwall
2013-05-31
CLIIIIIINT!
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »