Gran Turismo

Baserad på den sanna historien om tonåringen Jann Mardenborough, vars skicklighet inom tv-spelet Gran Turismo gjorde att han vann en serie Nissan-tävlingar och blev en professionell racerförare. En pensionerad racingveteran lär upp tonåringen att köra bil lika bra i verkligheten som på Playstation.

Originaltitel Gran Turismo
Regissör Neill Blomkamp
Manus Jason Hall (I), Zach Baylin
Genre Drama, Action, Äventyr
Skådespelare Darren Barnet, David Harbour, Orlando Bloom, Djimon Hounsou, Sang Heon Lee, Archie Madekwe, Josha Stradowski, Emelia Hartford, Geri Horner, Bianca Bardoe, Richard Cambridge, Nikhil Parmar, Maximilian Mundt, Andrea Vasiliou, Harki Bhambra, Selin Cuhadaroglu

Robkiller
2024-07-30
Trots att det är en bilfilm är den riktigt risig.
2024-07-28
En enda stor reklampelare för Sony, men en välgjord sådan. Storyn, karaktärerna och framförallt alla racingscener gjorde mig på gott humör. Snuddar på en svag 4:a här.
Olof_Gronlund
2024-07-25
Första halvan var fan skit, men själva racingcenerna var intensiva och snygga, där fastnade man. Storyn gör ingen berörd, man dras inte med tyvärr.
apelsin
2024-06-28
Ganska dålig, men har stunder som är lite intressanta och når nästan upp till en svag tvåa
Spook
2023-11-27
Aldrig hört talas om denna story, riktigt häftigt!
Björkman
2023-11-04
Snuddar i sina bästa stunder på femman, men ibland också på trean så jag landar i en svag fyra. Ett stort minus är att filmens bästa karaktär som jag förstår det är helt påhittad, vilket förtar en hel del av magin (som tur är lärde jag mig det först i efterhand). Men med det sagt är detta ändå en välspelad, underhållande och återkommande pulshöjande film. Grundstoryn var för övrigt intressant i sig bara att få reda på, det hade märkligt nog gått mig helt förbi med denna typ av akademier och tävlingar.
HerrNenne
2023-10-29
Känns som en parodi och en lång reklamfilm. Varenda sekund är uppförstorad och dramatiserad till de mest desperata "movie momentsen" och det blir bara löjligt. Usel film.
PeterTheW
2023-10-07
Stark trea eller svag fyra. Vi har sett liknande många gånger förr, om än inte med gaming som förgrund. Jag gillar verkligen det här, även om det är en lång reklamfilm för Gran Turismo, Nissan, Sony etc.