Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Grand Hotel


Filmen handlar om en fåfäng alkoholist och en tio år gammal pojke som tvingas tillbringa en vecka tillsammans på ett hotell. Det enda de har gemensamt är att de är svåra att tycka om.


Originaltitel Grand Hotel
Regissör Arild Fröhlich
Manus Megan Gallagher
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Atle Antonsen, Vera Vitali, Arthur Berning, Tone Mostraum, Erik Hivju, Håkon Bøhmer, Gard Eidsvold
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 78
Filmnummer 118541

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2020-10-19
Atle Antonsen är ju alltid underhållande att se, en norsk nationalskatt är vad han är. Här spelar han lite mer seriöst när han som avdankad författaralkoholist checkar in på lyxhotell för att dö, kanske i en process att bli tagen mer på allvar som skådis men jag föredrar honom nog som Bent eller Dag trots allt. Nu kom han ju tillbaka med samma regissör två år senare och spelade sig själv i 11 oseriösa roller i samma film så den farhågan dog ju förvisso ut redan innan jag skrivit klart förra meningen så jag kan andas ut. Dynamiken här har vi sett förr och ungen blir stundtals lite jobbig, men relationen växer med filmens gång och i slutändan blir det en trivsam stund i soffan ändå. Fascinerande att Atle lyckas se ut som en blandning av Tyrion Lannister, Fredrik Lindström och Johan Rheborg på samma gång, den såg man verkligen inte komma. Men både Fröhlich och Antonsen har gjort bättre, en helt ok mellanfilm i deras karriärer och 2an är stark.
finkan
2020-09-24
Faktiskt helt ok
Gordyal
2020-02-04
Min tredje Fröhlich. Betydligt bättre än Fatso men inte fullt lika bra som Pitbullterje. Huruvida den är ämnad för vuxna eller för barn är inte helt lätt att svara på, men jag känner att jag gillar den "platta och småbarnsliga" tonen. Det är enkelt och förutsägbart, men ändå såväl charmigt som berörande. Cynismen och svärtan finns där, och tar minst lika stor plats som det "feel goodiga". Befriande lite sötma, och humorn är mörkare än ljus. Allt som allt, en bagatell som funkar väldigt bra. (9+/15)
Rai
2019-12-03
Helt okej. Inger mästerverk och ja, ibland känns filmen lite ytlig och billig. Jag menar just denna historia har berättas om och om i andra filmer...
KyLLo
2018-11-13
Författaren påminner om Johan Rheborg i Solsidan till utseende och uttryckssätt. Pojken är riktigt bra.
mammene
2018-10-14
Jag har en inbyggd begeistring för filmer där man föser ihop för varandra ökända personer, det här kanske inte var det bästa exemplaret. Länge irriterade jag mig på dem, men mest på ungen och det kändes inte bra, fast båda var svåra att tycka om det ska medges. Men ju längre filmen gick så försvann irritationen och jag såg mer till deras situation och hur de stöttade och stötte bort varandra. Kulturtvärlden fick även här en känga.
OffTheGround
2018-10-13
Skåpmat som duger gott som tidsfördriv.
Portugallien
2018-03-29
2+
Stygga-Vargen
2018-03-27
Bra upplägg och val av skådespelare men tyvärr utnyttjar man inte potentialen. Grand Hotel hade kunnat bli en bra och rolig film men istället är den bara seg och allmänt tråkig. Svag 2:a.
Christofer
2017-08-31
Rätt tradigt överlag, hände aldrig särskilt mycket. Tragiken fanns ju där i botten men det puttrade ju bara på ytan liksom. Inga karaktärer var tillräckligt intressanta tyvärr.
Visa äldre kommentarer »