Gränsen

Handlar om en man som jobbar som gränsvakt och hur jobbet förändrar honom.

Originaltitel The Border
Regissör Tony Richardson
Manus David Freeman, Walon Green
Genre Drama, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Jack Nicholson, Harvey Keitel, Warren Oates, Valerie Perrine, Elpidia Carrillo, Shannon Wilcox

Skapad 2004-03-20 av nisseman
Gränsen är en nattsvart historia om den vidriga behandlingen av mexikanska invandrare vid den amerikanska gränsen i Texas. Den börjar i ett lugnt tempo, med effektiva kontraster mellan den amerika...   Läs mer »

ClintanTheKing
2013-10-29
3,5/5! Spännande kriminalare med Nicholson i en bortglömd roll och Keitel bra med i birollen.
Berniey
2013-10-18
Mycket långsamt och hela historien känns väldigt oinspirerat, det hjälper inte att skådespelarna är övertygande när berättelsen inte håller. En besvikelse.
Cftbl
2013-07-17
Enkel, går raskt framåt, utan en massa krångel. En klassisk historia utan att vara förutsägbar. Väldigt bra.
manhunter
2012-06-05
Jag gillar den här typen av film
fitteld
2011-06-11
En okej film, men jag förväntade mig mer från den. Storyn började suveränt men bleknade och blev mycket tunn/oklar ju längre filmen pågick. När filmen började handla om det försvunna barnet så miste storyn sitt värde. aAlt blev bara huller om buller och filmen gick från att vara otroligt realistisk till att vara så orealistisk att man inte ens förstod hur saker och ting gick ihop. Slutet var alltför glatt och amerikanskt för min smak också. Annars så var det en ganska bra rulle med fantastiskt skådespel från både Nicholson och Keitel. Resten av skådisarna var värdelösa men vad ska man göra? Förväntade mig en slags rå rampage film istället för en slags moralkaka. Smått besviken.
Elmore
2010-12-16
Hade lite spretig story som saknade en klar linje. Om man valt något av spåren att lägga större tyngdpunkt på hade det antagligen blivit mer fängslande film. Bra skådespel och fina miljöer gör den ändå till en riktigt bra rulle som nätt och jämt kvalar in som fyrapoängare.
högberg
2009-10-05
nja sådär svag 3a
2009-04-07
Ett bra upplägg som slarvas bort
final_cut
2008-09-08
Framåt de sista scenerna tappar den all den trovärdighet som byggts upp.
bluevelvet
2008-04-29