Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Grease


1950-tal, rock'n'roll och kärlek i denna musikalfilm om några ungdomar sista året på high school.


Originaltitel Grease
Regissör Randal Kleiser
Manus Allan Carr, Bronte Woodard
Genre Komedi, Romantik, Musikal, 70-tal
Skådespelare John Travolta, Olivia Newton-John, Jamie Donnelly, Stockard Channing, Jeff Conaway, Sid Caesar, Eve Arden, Joan Blondell, Dinah Manoff, Kelly Ward, Edd Byrnes, Barry Pearl, Michael Tucci, Didi Conn, Franke Avalon, Alice Ghostley, Dody Goodman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22303
Filmnummer 764

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Rollywood
Lik så många andra musikaler, men ändå inte gör Grease till en av filmhistoriens mest unika musikaliska verk. Filmen har samma ytliga handling som musikaler i regel brukar ha, men en rad låtar s...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av cineasten89
En oförglömlig klassiker - det är vad Grease är. Det har allt en film har - musik, kärlek, rivalitet, tillit... John Travolta och Olivia Newton-John är helt underbara i rollerna som älskande. ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av connya
Jag har väl kanske aldrig riktigt varit svag för musikaler även fast jag inte har någonting riktigt emot dem. Det känns samtidigt lite fegt att tycka att just Grease kanske är den bästa utav de...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Anonym
Grease handlar om eleverna på Ridell high school som alla går och väntar på examen som kommer om ett år. Där går Danny Zuko och hans kompisar som är de populäraste på skolan. Den nya eleven ...   Läs mer »

Kommentarer


StureStenhög
2020-07-25
Någon slags oförklarlig charm har den här filmen, och musiken är onekligen väldigt bra, men mycket blir lite väl fånigt för min del. Jag har dessutom lite svårt att ta till mig kärleksparet. John Travolta är lite för mycket en tönt, och Olivia Newton-Johns präktighet blir man ju galen på. Av den anledningen kan jag förvisso uppskatta upplösningen lite, det bryter ändå av från normen för sådana här filmer. Tvåan är ganska stark
Rabieskatten
2019-01-20
Jag blev väldigt besviken. Nästan alla karaktärer är idioter. Sångerna är bra men handlingen och i princip allt med filmen levde inte upp till mina förhoppningar.
yrkeschaufföre
2018-04-02
jaha, det var därför det kände som om jag sett den nyligen, jag hade sett den nyligen.
yrkeschaufföre
2017-12-31
Jodå, jag har sett den för många gånger, den har sina problem men jag blir alltid glad av att se den och höra den sköna musiken. Femman får stå kvar.
Henkepedia
2017-12-31
Antingen har man sett den för många gånger men denna musikal håller än. Stark trea
Rai
2017-12-27
Visst en klassiker, men det finns bättre filmer...
fridenpaden
2017-06-10
Inte för mig. Lite för perky för min smak. Alla skådespelare är mellan 25-30 år och ska spela high school-elever. Man behöver inte ens vara SD-politiker för att tycka att de är för gamla för sina roller.
supermancover
2017-01-02
En knapp tvåa. Travolta går seriöst och sjunger "Sandy can't you see, i'm in misery" FEM SEKUNDER efter att han tafsat och grejer på Sandy som verkligen inte ville? REALLY? gahd
RustyFilm
2016-12-07
På 50 talet skapades den musikaliska ungdomskulturen och den släpper aldrig greppet. Varje decennium har sin 50-tals era. 70-talet hade sin med filmen Grease. Travolta var verklig i smöret med sina dansfilmer under senare delen av 70-talet. Jag tycker det här är ett väldigt bra minnesmärke från den epoken och dessutom en hel del bra 50-tals inspirerad musik.
Stygga-Vargen
2016-09-26
Musiken är väldigt bra och skådespelarna kan man inte klaga på. Storyn känns mest som utfyllnad mellan låtarna men det är ju trots allt en musikal vi snackar om.
Visa äldre kommentarer »