billiga elavtal

billiga elavtal
3.8

Green Book

År 1962, när nattklubbsvärden/utkastaren Anthony "Tony Lip" Vallelonga tillfälligt befinner sig utan arbete, går han med på att köra musikern Dr. Don Shirley på en tvåmånaders turné i djupaste amerikanska södern. Förvånad över att upptäcka att doktorn är afroamerikansk och inte en vanlig doktor, är Tony till en början ovillig att ta jobbet, men lönen är för bra för att tacka nej till. Doctor Shirley är välutbildad, raffinerad, konstnärlig, talar flera språk, innehar tre doktorstitlar och är den hyllade skaparen av en innovativ musikform medan Tony är en jordnära vanlig man med djupa band till sin stora familj, har en egenskap att hamna i trubbel och en förkärlek till rock'n roll och stekt kyckling.

Originaltitel Green Book
Regissör Peter Farrelly
Manus Brian Hayes Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga
Genre Drama, Komedi, Roadmovie, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D Marinov, PJ Byrne, Mike Hatton, Iqbal Theba, Joe Cortese, Tom Virtue, Don Stark, Quinn Duffy, Anthony Mangano, Paul Sloan, Von Lewis, Seth Hurwitz, Frank Vallelonga

okidoki
2022-09-27
Börjar stökigt. Men väl i väg händer det saker. Vi undervisas om söderns raslagar på 60-talet och får följa den växande vänskapen mellan huvudpersonerna. Missa inte.
Andreas_
2021-07-09
Fantastisk film, ett mästerverk av en renodlad komediregissör som mest gjort kiss och bajs humor egentligen men som här gör en fruktansvärt bra dramakomedi med två av Hollywoods bästa skådisar just nu, Viggo Mortensen och Mahershala Ali, utan tvekan en av dom bästa filmer som jag har sett men samtidigt är det mycket tack vare känslan i filmen och dom suveräna skådespelarna som verkligen lyfter filmen rejält för manuset i sig har kanske inget speciellt att erbjuda mer än att detta är baserat på en sann historia och händelse men jag är verkligen svag för omaka par blir bästa vänner filmer och detta är absolut en av dom bästa av sitt slag och jag kan verkligen rekommendera detta fina varma mästerverk och den vann ju en välförtjänt oscar dessutom. Missa ej om chansen kommer att kunna se denna är mitt tips, betyget blir det högsta, en riktigt stark 5:a
2021-07-06
Jo, men den här gillade jag skarpt...
Tatty
2021-06-17
Väldigt bra film. Gillar den skarpt och rekommenderar den.
BjörnBandhund
2021-05-12
En av mina absoluta favoritfilmer. Den är välgjord, välspelad och framförallt ett soundtrack så bra så det står härliga till! Såg den tre gånger på bio. En längre recension kommer!
melodys
2021-04-27
Underbar när de väl tagit sig iväg. Ny favorit.
Christofer
2021-03-15
2020-12-11: Fantastisk! Bästa prestationen av Viggo nånsin. Fattades ingenting här tycker jag.
the-godfather
2021-01-30
Bra film, bra skådespel och mycket känsla, det är filmens två stora styrkor. 60-tals miljöerna som karaktärerna rör sig i kompletterar dom väldigt bra. Fyra utav fem.
Zebulonm
2021-01-23
Riktigt bra rulle. Fint skådespeleri.
andersg
2020-12-15
Fint skådespeleri rakt igenom, perfekt stämning, aldrig för mycket eller uppförstorat. Lugnt tempo med små men synliga händelser.