Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Greta och Hans


En ung flicka leder sin lillebror in i den mörka skogen för att hitta mat och arbete, men råkar istället på något ondskefullt.


Originaltitel Gretel & Hansel
Alternativ titel Gretel and Hansel
Regissör Oz Perkins
Manus Rob Hayes
Genre Thriller, Skräck, Fantasy
Skådespelare Sophia Lillis, Samuel Leakey, Alice Krige, Jessica De Gouw, Fiona O'Shaughnessy, Donncha Crowley, Jonathan Gunning, Charles Babalola, Giulia Doherty, Jonathan Delaney Tynan, Darlene Garr, Melody Carrillo, Nessa Last, Harry O'Cualacháin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 85
Filmnummer 136494

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2021-03-29
Det här är konst för fan. Så otroligt många snygga scener att man blir helt hänförd, likt Hans och Greta själva lullas man som tittare in i denna långsamma, lite psykadeliska värld där ljussättningen och musiken är otroligt stämningsfullt. Samtidigt är det en väldigt mörk tolkning av den gamla Grimm-sagan, kul att man har vänt på det och satt Greta och hennes frigörelse i fokus också. Sophia Lillis bär upp rollen med bravur men hon övertrumfas nog ändå av Alice Krige som den elaka häxan. Även om man känner igen storyn sitter man på drömskt helspänn och undrar över vad som ska hända. Trots den modesta längden hinner man svaja till lite i uppmärksamheten mot avslutningen, men det är nog egentligen mer av ett uthållighetstest som det lönar sig att ta sig igenom. Triangeln känns av nån anledning som den mest ondskefulla geometriska figuren och den återkommer ofta här också vilket känns helt naturligt. Min första Perkins-film och även om han verkar vara sågad här blir jag lite sugen på att vad han pysslat med innan den här. Jag får samla känsla som när jag såg The VVitch, jag tvekade på om den var värd en 3a men i efterhand kunde jag inte motstå kvalitén och det känns numera som att det vore en skymf att sätta ett lägre betyg även om jag kanske blivit förhäxad till det.
Robkiller
2021-02-08
Mest tråkig.
Bumbi78
2021-01-31
Drömsk, suggestiv och väldigt snygg. Tillika urtrist.
fridenpaden
2021-01-09
onödig (måste tydligen skriva minst 10 tecken för att FT ska godkänna kommentaren. Så jag får väl tillägga: Hoppa över.)
ekneB
2020-12-12
helt okej skådespel. Men den är fruktansvärt tråkig
Djason
2020-11-02
Trist och tråkig. Här skulle man kunna gjort en intressant nytappning men icke.
Zok
2020-07-25
Den är rätt snygg på sina ställen, men rätt tråkig och blir aldrig riktigt engagerande.
Engravadlax
2020-07-23
Tredje kalkonen på raken av Perkins.
Hanness
2020-05-29
Som sagt hade potential men blir bara fiasko.
Megalon
2020-04-14
Lite intressant och kuslig stämning. Den hade potential att ge en klassisk historia en modern uppdatering men faller platt på det sömniga och oinspirerade slutet. Meh!
Visa äldre kommentarer »