Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Grown-ups


Arbetarklassparet Dick & Mandy flyttar till egen bostad i orten Canterbury. Varpå Mandy's ogifta syster Gloria ständigt tittar förbi utan att förstå parets vinkar om att de hellre vill vara ensamma.


Originaltitel Grown-ups
Regissör Mike Leigh
Manus Mike Leigh
Genre 80-tal, Drama
Skådespelare Philip Davis, Lesley Manville, Brenda Blethyn, Janine Duvitski, Lindsay Duncan, Sam Kelly
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 32
Filmnummer 82716

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


timbo93
2015-08-12
Börjar förvånansvärt segt, men gud vilken upptrappning det blir mot slutet! Jobbigt men mycket bra!
Lillaprinsen
2013-04-15
Mono no aware i Canterbury, mise-en-scene-humor och en religionslärare så ohygglig att jag inte ens i min fantasi kunnat föreställa dess like (och med världens mest fantastiska hummande dessutom). Jag skulle kalla den en Leigh for newbies om det inte vore att den visserligen helt fantastiska sista halvtimmen nog kan vara alltför hysterisk för somliga. Briljant hur som helst!
KimEkberg
2012-04-02
fick se den i svartvitt tack vare strejkande projektor, vilket också passade filmen ypperligt. undra just hur den verkligen ser ut. ska kolla snart. gjorde stor succé i publiken, och också i mitt hjärta- kanske den bästa i boxen hittills. formidabelt foto, regi, skådespeleri, dialog. härligt avskalat ner till essenserna, och säger mycket om vuxendomens eviga charader.
Tonti
2011-11-21
Det här var verkligen en rätt fantastisk film på alla plan, en av om inte den, främsta av Leighs tidiga filmer. Kul att se Lesley Manville i en så tidig roll, hon och de andra skådespelarna är rätt suveräna.
Suverän
2010-07-05
Formidabelt skådespel i en historia som verkligen börjar andas och vakna till liv först efter dryga timmen. Innan dess står det alltför stilla.