3.4
3.4
Grown-ups
Arbetarklassparet Dick & Mandy flyttar till egen bostad i orten Canterbury. Varpå Mandy's ogifta syster Gloria ständigt tittar förbi utan att förstå parets vinkar om att de hellre vill vara ensamma.

Originaltitel | Grown-ups |
Regissör | Mike Leigh |
Manus | Mike Leigh |
Genre | 80-tal, Drama |
Skådespelare | Philip Davis, Lesley Manville, Brenda Blethyn, Janine Duvitski, Lindsay Duncan, Sam Kelly |
Börjar förvånansvärt segt, men gud vilken upptrappning det blir mot slutet! Jobbigt men mycket bra!
Mono no aware i Canterbury, mise-en-scene-humor och en religionslärare så ohygglig att jag inte ens i min fantasi kunnat föreställa dess like (och med världens mest fantastiska hummande dessutom). Jag skulle kalla den en Leigh for newbies om det inte vore att den visserligen helt fantastiska sista halvtimmen nog kan vara alltför hysterisk för somliga. Briljant hur som helst!
fick se den i svartvitt tack vare strejkande projektor, vilket också passade filmen ypperligt. undra just hur den verkligen ser ut. ska kolla snart. gjorde stor succé i publiken, och också i mitt hjärta- kanske den bästa i boxen hittills. formidabelt foto, regi, skådespeleri, dialog. härligt avskalat ner till essenserna, och säger mycket om vuxendomens eviga charader.
Det här var verkligen en rätt fantastisk film på alla plan, en av om inte den, främsta av Leighs tidiga filmer. Kul att se Lesley Manville i en så tidig roll, hon och de andra skådespelarna är rätt suveräna.
Formidabelt skådespel i en historia som verkligen börjar andas och vakna till liv först efter dryga timmen. Innan dess står det alltför stilla.