Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser


Efter ett fem år långt förordnande som polis på Europol i Haag flyttar Johan Falk tillbaka till sin hemstad Göteborg. Han har fått en tjänst på en framgångsrik liten specialenhet, GSI ? Gruppen för Särskilda Insatser, som punktmarkerar den grova organiserade brottsligheten. Men hur kommer det sig att denna lilla specialstyrka uppnår sådana förvånansvärda resultat där andra enheter fullständigt misslyckas? Hur ser egentligen GSI:s relation till de kriminella ut? Och vad är det för hemliga kuvert som förvaras i kassaskåpet hos chefen för länskrim? Långsamt öppnas Johans ögon för en värld han inte trodde fanns.


Originaltitel Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser
Alternativ titel GSI - Gruppen för särskilda insatser, Johan Falk 1
Regissör Anders Nilsson
Manus Joakim Hansson, Anders Nilsson
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Jakob Eklund, Joel Kinnaman, Mikael Tornving, Meliz Karlge, Reuben Sallmander, Jens Hultén, Jacqueline Ramel, André Sjöberg, Henrik Norlén, Martin Wallström, Lars G Svensson, Marie Richardson, Ruth Vega Fernandez, Zeljko Santrac, Fredrik Dolk, Ulf Michal, Pelle Bolander, Maria Hörnelius, Bahador Foladi, Doris Funcke, Johan Karlberg, Rasmus Lindgren, Tomas Glaving, Jonas Sjöqvist, Jerker Fahlström, Camilla Lundén, Erik Lundin, Anastasios Soulis, Christian Brandin, Hanna Alsterlund, Hanna Ullerstam
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3565
Filmnummer 70770

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av wst
Johan Falk flyttar tillbaka till Sverige och sin hemstad Göteborg efter att under fem år tjänstgjort som polis inom Europol i Haag. Väl hemma får han tjänst inom den lilla, men framgångsrika, s...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2020-09-26
Njaeee detta spektakel är inge vidare bra/trovärdigt/ Skapliga skådespelare ändock" Spec Ruben- Sallmander. Grym skådis//
karlmats
2020-05-03
Klart bättre än den första trilogin som Anders Nilsson gjorde om Johan Falk. Det är spännande hela vägen och den seriösa tonen hos baddingarna uppskattar jag. Den svaga länken är utan tvekan Jakob Eklund själv som varken känns som en superpolis eller en superskådis. Kinnaman är däremot bra och poliserna runt Eklund gör alla bra ifrån sig. Det ska bli spännande att följa utvecklingen här och se om de kan utveckla serien framöver. En stabil 3a är en inledning som bådar gott.
Rai
2018-02-04
Dessa filmer är så sämst!!! Men, men smaken är ju olika och tur är väl det!!!
supermancover
2017-07-15
Det var inte värdelöst men det var inte alls bra. Gillar några grejer, typ att de i gänget ändå är gulliga mot varann, och inte supercoola machokillar 110% av tiden (för det tröttnar en ju ändå på rätt snabbt). I övrigt? Stolpigt och taffligt utförande.
arruba
2017-06-28
Underhållande polisfilm, uppskattar personligen väldigt mycket att det hela utspelas i Göteborg.
wasteoftime
2016-10-09
Det här var, nog ändå lite bättre än vad jag hade väntat mig. Men inte fanken var det bra. Manuset är ju en katastrof, dialogen är ju så stolpig så de hade kunnat bygga en hage kring hela Göteborg med den. Skådespelet är under all kritik på de flesta punkter. På mitt förra jobb var den stora snackisen Johan Falk-filmerna, och jag blev inte sugen på att se dem då, av det lilla jag visste, varför jag såg en ikväll, var ju mer slump än val. Men nu är det gjort. 2,5 på SH-skalan.
Roswall
2015-09-18
Har väldigt svårt för Jakob Eklund, men det var över förväntan ändå. Första 30 min kunde jag lika gärna stängt av, men det växte lite iaf.

2015-09-12
"Amen, jag vet att du inte gillar den här typen av filmer, men du måste ge Johan Falk chansen." "Det är svinbra". Nej det är inte svinbra. Joel Kinnaman är inte svinbra. Inte nog med att det inte finns något som tilltalar mig alls med den här miljön - jag har inga som helst planer på att dras med i den här masshysterin. Detta är inte något för mig. Jag vill se filmer där det tas upp en signal.
Ramza
2015-08-28
Inte uselt, bara lite segt.

2015-08-09
Den gir og tar.
Visa äldre kommentarer »