Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Gudarna måste vara tokiga


En man i den kalahariska öknen stiftar bekantskap med teknologi för första gången i form av en coca cola-flaska. Han tar den med sig till sin stam och tillsammans utsätter de den för ett flertal experiment. Till slut börjar man bråka om den, så han bestämmer sig för att lämna tillbaka den till Gud - från vilken han tror den kommer. Samtidigt träffar vi en lärare som ska börja undervisa i en liten by. Vi träffar även en diktatorisk revolutionär och en klantig biolog.


Originaltitel The Gods Must Be Crazy
Regissör Jamie Uys
Manus Jamie Uys
Genre Komedi, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Marius Weyers, Sandra Prinsloo, N!xau, Jamie Uys, Louw Verwey, Michael Thys, Nic de Jager, Ken Gampu, Brian O'Shaughnessy, Fanyana H Sidumo, Joe Seakatsie, Paddy O'Byrne (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4984
Filmnummer 1121

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-03-07
Vem är de dom driver med? Svarta eller Vita? Den filmen fungerar lika illa dag som Tintin i Kongo!!!

2015-12-12
Denne er treffsikker i sine observasjoner.
annihilat0r
2015-07-31
"The Gods Must Be Crazy" är en riktig jävla klassiker. Jag tar mig friheten att citera handlingsbeskrivningen: "En man i den kalahariska öknen stiftar bekantskap med teknologi för första gången i form av en coca cola-flaska. Han tar den med sig till sin stam och tillsammans utsätter dem den för ett flertal experiment. Till slut börjar man bråka om den, så han bestämmer sig att lämna tillbaka den till Gud – från vilken han tror den kommer." Rekommenderar, som ni förstår, denna film varmt.
Björkman
2015-07-29
Har några roliga scener, men som helhet inte jättemycket att hänga i julgranen. Stort minus för en massa uppspeedade bilfärder hela tiden samt ganska kass ljudläggning. Svag tvåa.
mumiemonstret
2015-05-02
Åh så ojämn! Halva filmen var femma, halva var etta! Som jag skulle vilja att det gjordes en remake på den, där man behöll alla guldkorn (episoden med bilen i backen, de filosofiska betraktelserna, den fysiska humorn, charmige bushmannen...), och rättade till bottennappen (den kassa eftersynkningen, den inte särskilt komiska massakern...).
Metheuz
2015-02-23
Bara massa fånigheter som håller buskisnivå (hur många gånger trillade inte den tafatte Andrew Steyn in i kvinnan och hennes saker?) och ett alltför flitigt användande av snabbspolningsknappen. Dålig klippning var det också med många synliga hack här och där.
Fläskkäft
2015-02-09
Jag gillade inledningen där bushmännens liv och vardag jämfördes med den moderna människans liv i storstaden. Jag trodde även att mer fokus skulle ligga på colaflaskan och dess öde. Väldigt konstigt koncept med jakten på gerillaledaren varvat med slapstickhumor, det passade liksom inte ihop på nåt sätt. Jag som gillar Benny Hill skrattade gott i början åt det uppspeedade tempot när folk springer och jagar varandra men blev snabbt trött på det när jag märkte vilken stönig, jobbig komik resten av filmen bjöd på. Det fanns några roliga sekvenser men rätt snabbt började jag kolla på klockan och önskade att den skulle ta slut.
thebully
2015-01-13
N!xau
ClintanTheKing
2014-06-01
Detta är ju snudd på ett mästerverk till film och komedi alltså! Svårt att hitta en mer lyckad komisk film då man satt och hade otroligt roligt från början till slut med en rad skeva karaktärer. Detta betyg är otroligt starkt!
punksvamp
2013-11-12
så rolig film skratade så hilma mycket =) Klasiker
Visa äldre kommentarer »