Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Gudarnas krig


Perseus måste rädda Andromeda, innan hon måste gifta sig med ett monster. Zeus har arrangerat ett par test på vägen för Perseus, som att fånga Pegasus och besegra Medusa.


Originaltitel Clash of the Titans
Regissör Desmond Davis
Manus Beverley Cross
Genre Familjefilm, Action, Romantik, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Ursula Andress, Burgess Meredith, Claire Bloom, Harry Hamlin, Laurence Olivier, Maggie Smith, Siân Phillips, Flora Robson, Judi Bowker, Susan Fleetwood, Pat Roach, Jack Gwillim, Tim Pigott-Smith, Niel McCarthy, Anna Mahanan, Freda Jackson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 551
Filmnummer 8394

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


F-M-J
2020-10-08
Hämtar väldigt många charmpoäng. Realese the kraken!
Sangraal
2019-12-25
Otroligt häftiga och välgjorda specialeffekter och mytologiska monster, samt en hel del fantastiska scener. Föråldrat? Jag förstår inte riktigt en sådan kommentar... filmen är ju knappast gjord idag och vill man ha realism, varför ser man då på en fantasyfilm? Däremot känns det hela lite väl Disney-fierat, något som genomsyrar en stor del av filmen och verkligen drar ned den i något som är föråldrat (vilket folk inte verkar fatta, men som gör även moderna filmer av idag extremt föråldrade).
Solidus
2017-04-14
Charmig äventyrsfilm som tyvärr dras ner av en plastdocka i huvudrollen med noll karisma. Även den tjej som spelar vår hjältes stora kärlek är på samma låga nivå som skådespelare och kemin mellan dem existerar inte. Tack och lov backas båda upp upp av riktiga skådespelare samt välgjorda effekter av Harryhausen. Dock kan jag inte låta bli att känna att filmen genomsyras av en billig känsla. Året innan kom "The Empire Strikes Back" och effekterna i den filmen får den här att blekna rejält. Jag håller med Bumbi78 att detta känns som en produktion från 60-talet.
martineden
2017-02-23
[rek. 2] Jag blir uppriktigt förvånad över de omdömen som denna film får: väldigt låga betyg och ljumna omdömen. Kommentarerna om att effekterna inte åldrats värdigt tycker jag är lite märkligt: de kännetecknar ju en särskild teknik som användes och naturligtvis ser det inte "verkligt" ut, men det gör heller inga a de cgi-effekter som används idag: man ser att det inte är "äkta". Det är så klart Harryhausens varelser som är huvudattraktionen här, men jag imponeras ändå av att man faktiskt satsat ordentligt på skådespelet!! Många av de repliker som t. ex. gudarna har skulle vara oerhört fåniga om de inte levererats av bra skådespelare. Burgess Meredith är underbar, men likaså Laurence Olivier och Maggie Smith. Fina miljöer och kostymer. En mysigt familjeäventyr med ett stabilt manus!! Mycket bra!!! 4. RELEASE THE KRAKEN!!!
GinNTonic
2015-11-15
Charmig men halvdan film som nästan når upp till en trea i betyg tack vare det fina effekthantverket och underhållningsvärdet. Kul att se en ung Maggie Smith också.
Bumbi78
2015-07-08
Charmigt och proppfylld med fräcka stop-motion-effekter. Det är dock för mig en gåta varför de valde att använda dessa effekter i en förmodad storfilm 1981? Det ser bedrövligt förlegat ut och tillsammans med den minst sagt gravallvarliga storyn passar det inte alls in. Som ett klassiskt 50-60talsäventyr hade Gudarnas Krig kanske fått full pott. Nu skrattar vi istället åt dumheterna och 3:an är enbart för nostalgivärdet.
Grillo
2014-12-18
Jag gillar egentligen det här. Harryhausens stop motion är en fröjd att se men filmen är helt enkelt för seg för sitt eget bästa. Det händer helt för lite och det är också för att filmen är ett barn av sin tid. Vad jag dock gillar är den totalt tokseriösa stilen som inte ber om ursäkt för sig själv trots att det är otroligt fånigt. Det är så jag vill ha mina matinéfilmer. Sedan kan jag inte låta bli att nämna den fullständigt absurda sexismen som är grov även för en film från 1981. En stark tvåa blir det och en klart värdig svansång för Harryhausen. Helt otroligt hur en sådan dedikerad person kan ha gjort så mycket för filmindustrin.
johnaleks
2014-11-04
egentligen rätt så hyfsad men huvudrollen var alltför nördig för mitt tycke, jag är medveten om att det är en del av 80-talscharmen men nån måtta kan det väl ändå vara
ted_the_one
2013-05-08
Det finns filmer som åldras med värdighet, som år efter år håller och växer. Sen finns det Clash of the Titans. Det finns få fiimer som är så taffliga och åldrats sämre än denna. Remaken är dålig den också, men ändå bättre än denna.

2013-01-17
Kändes som att filmen var äldre än vad den är. Inget att hänga i granen, så att säga. 1,5 av 5.
Visa äldre kommentarer »