Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.3
av 5

Gudfadern


Coppolas klassiska filmatisering av Mario Puzos roman om en maffiafamilj i New York. I centrum står Don Corleone, Gudfadern, men också hans söner bistår honom vid det intrikata maktspel som pågår mellan Corleone och de andra familjerna i området.


Originaltitel The Godfather
Regissör Francis Ford Coppola
Manus Francis Ford Coppola, Mario Puzo
Genre Drama, Kriminalare, 70-tal
Skådespelare Marlon Brando, Robert Duvall, Al Pacino, Diane Keaton, James Caan, Talia Shire, Sterling Hayden, John Cazale, Al Lettieri, John Marley, Richard Conte, Abe Vigoda, Richard S Castellano, Al Martino, Alex Rocco, Richard Bright, Gianni Russo, Rudy Bond, Morgana King, Lenny Montana, John Martino, Tony Giorgio, Vito Scotti, Salvatore Corsitto
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 33731
Filmnummer 569

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av Paths_of_Glory
Min favoritfilm genom alla tider. Det här är den klart mest perfekta och överlägset bästa film som någonsin har gjorts. Familjen Corleone är en respekterad och inflytelserik maffiafamilj med ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Anonym
Nu tar jag mig an en svår uppgift. Att recensera (som det anses) världens bästa film. Den första i trilogin ”Gudfadern” som heter likadant. Det är svårt på det sättet att det är många som ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av BeforeYouDie
Marlon Brando spelar här Don Vito Corleone, gudfadern, som är en högtrespekterad, och fruktad, ledare av Corleone-familjen. Det är egentligen en siciliansk släkt som bor i New York sedan en tid t...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av rikirock
Coppolas klassiska filmatisering av Mario Puzos roman om en maffiafamilj i New York. I centrum står Don Corleone, Gudfadern, men också hans söner bistår honom vid det intrikata maktspel som pågå...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
”I believe in America” Med dessa fyra ord introduceras en av världens genom tiderna bästa film. En film som har betytt mycket för filmhistorien och en odödlig klassiker som alltid kommer att se...   Läs mer »

Kommentarer


quelnightmare
2021-06-11
"Jag tror på Amerika" - och Amerika omfamnade Gudfadern och förvandlade den till ett landmärke för konstnärlig triumf och storfilm.
Rai
2021-03-02
Det är konstigt, men jag har aldrig varit intresserad att se dessa filmer. Jag bestämde mig för att nu var det dags att se dem. Nja, visst filmen är välgjord och skådespelarna utmärkta, men det är nått som gjorde att filmen inte imponerar på mig. Kanske för att det fanns ett irriterade lugnt tempo genom hela filmen. Det kändes för mig som inte filmen kom igång riktigt...
LacombeLucien
2019-12-28
Filmen som delar smarta människor och dummare människor ända sen den kom ut.
Pi-R
2018-08-28
Det blir lite problematiskt att hylla en film som så ofta och med rätta har listats som historiens bästa film. Men det är fullt rimligt att hävda det; det finns en nerv här som väldigt få rullar lyckas uppbåda, och foto, musik, regi, skådespeleri etc blir inte bättre än det här. Huruvida det faktiskt är ”historiens bästa film”, kokar till syvende och sist ned till personlig smak – för min del kan jag visserligen komma på en handfull filmer jag trots allt rankar högre, men det hindrar inte att jag sitter som hänförd och att jag – trots filmens tre timmar – önskar att den vore längre. Och, jo, när det gäller filmens sista 20 minuter, så kan jag faktiskt inte komma på en filmfinal som jag tycker bättre om
Applekingen
2018-07-21
Så överskattad. Inledningen är så seg och händelsefattig men det tar sig något i mitten och slutet samt dopscenen är faktiskt ganska bra. Skådespelarna är väldigt duktiga men handlingen är till största del inte så bra som jag hade hoppats tyvärr efter alla bra betyg den fått av i stort sett alla.
GreenMamba
2018-04-23
Jag fattar verkligen inte vad som ska var så speciellt med den här filmen. Händer typ ingenting. Jätteseg!!
olli51
2017-10-26
Otroligt bra film, sett flera gånger o ser alltid nåt nytt. så en bra film ska va
RustyFilm
2016-12-05
Del 1 av Coppolas maffia-drama Gudfadern. Ett imponerande mästerverk som belönades med tre Oscars 1973, bl.a. för bästa film. Marlon Brando gör sin numera klassiska roll som maffia familjens överhuvud Don Vito Corleone. Övriga familjemedlemmar Michael, Sonny, Fredo och Connie introduceras även dom på ett mäktigt sätt. Har tidigare sett filmen på "vanlig" DVD. Den tekniska kvalitén är avsevärt bättre nu med den här restaurerade Blu-ray utgåvan. Men min förväntan var ett ännu större lyft
andybrando
2016-10-05
Filmkonst på högsta nivå. En film i episkt format, mästerligt regisserad, ackompanjerad av Nino Rotas minnesvärda musik. Fullständigt oemotståndlig.
Stygga-Vargen
2016-09-10
En av de bästa filmerna som någonsin gjorts, alla kategorier! Jag har sett alla tre filmerna både på VHS, DVD och Blu-ray. Filmen är nästan tre timmar lång men det märks inte; tiden bara flyger förbi. Skådespelarna gör ett utmärkt jobb och musiken är också i särklass. Det är bara att duka fram en pizza och nåt att dricka till och sätta på filmen!
Visa äldre kommentarer »