Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.2
av 5

Guds stad


Raketen, som han kallas av vännerna, växer upp i en av Rios kåkstäder där våld och brutala gänguppgörelser är en del av vardagen. För att hålla sig vid liv utan att vara delaktig i gängens verksamheter och åtnjuta deras beskydd tvingas Raketen att balansera mellan lojaliteter och gängledares välvilja.


Originaltitel Cidade de Deus
Alternativ titel God's Town, City of God
Regissör Fernando Meirelles, Kátia Lund
Manus Bráulio Mantovani
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Phellipe Haagensen, Matheus Nachtergaele, Seu Jorge, Johnathan Haagensen, Renato de Souza, Daniel Zettel, Alice Braga, Graziella Moretto, Roberta Rodrigues, Maurício Marques, Gero Camilo, Luis Otávio, Douglas Silva
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22415
Filmnummer 11610

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av nilleo
Guds stad inleder med en actionfylld sekvens där huvudskådespelaren blir jagad genom kåkstadens konturer. Det är en väldigt realistisk filmatisering och döljer inte de sanna baksidor som kan t...   Läs mer »

Skapad 2019-12-02 av billybob
Brasilien är inte ett land som precis blomstrat under filmhistoriens gång, så därför känns det roligt att landet på senare år på allvar slagit sig in på den internationella marknaden. Brasi...   Läs mer »

Skapad 2019-12-02 av cineasten89
Det är sällan en film griper om en och får en att vilja förändra världen. Det är vad Guds stad gav mig för intryck. När jag såg den, ville jag bara förändra världen. Filmen visar en ärli...   Läs mer »

Skapad 2019-12-02 av Nemralis
Det är otroligt hur man ibland kan bli överraskad av filmer. Man har inte hört särskilt mycket om dem och efter att ha sett den undrar man varför eftersom man blivit så djupt berörd av den. \"G...   Läs mer »

Skapad 2019-12-02 av Orvar_Säfström
Det är svårt att hitta en bra inledning till denna film, jag får börja med att pusta ut... På 60-talet startar den brasilianska regeringen ett byggnadsprojekt som ska ge de fattiga och utslagna...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av gnoff
Raketen bor i kåkstaden utanför Rio, han försöker undvika att bli en bandit och dras med i pojkgängen som skjuter ihjäl varandra och utför rån och mord på stadens befolkning. Ett antal män...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Filangee
Cidade de Deus är en simpel, mycket fattig förort tillden Brasilianska staden Rio de Janeiro. Här lär man barnen att stjäla och hantera vapenpå samma sätt som vi här i Sverige lär dem att cyk...   Läs mer »

Kommentarer


RichardEk
2024-03-02
En av de mest minnesvärda och sevärda filmerna under 2000-talet, en film lika omskakande som välgjord, poetisk som realistisk, intellektuell som brutal. En film som har använts inte så lite i urbansociologisk forskning i syfte att visualisera Giorgio Agambens politisk filosofi om undantagstillståndet. En nutida klassiker i mina ögon.
DOKAN
2023-10-01
Man svingas onekligen med i händelseförloppet med de skakiga kameravinklarna och kan riktigt känna hur kulorna visslar runt öronen. Efter filmen ska jag gå ut och handla i min lilla matbutik och det gäller att se upp - vi i lilla Lönneberga-Sverige är ju snart i kapp Rio vad beträffar gängvåld . . .
Spomenka
2023-04-03
Jag såg den här för nästan 20 år sedan, och såg om den ikväll. Det är en unik film, den är både så ljus och mörk i sin okonstlade råhet. Livet känns levande, och kameran är som en utomkroppslig ande som betraktar alla liv som sveper omkring. Det är inte en personlig favorit-film egentligen, och jag har alltid undrat varför den är bland mina femmor. Men jag vet inte var annars jag ska sätta ner den?
martineden
2018-05-06
[rek. 5] Det är inte ofta jag sätter en 5:a efter första gången jag sett en film. Vanligtvis innebär processen att filmen stannar med mig efteråt och att jag ser om den flera gånger och gradvis kommer till insikt om dess kvaliteter. I detta fall slås jag direkt av filmens briljans i alla avdelningar från ljussättning till skådespel. Manuset är lysande och likaså regin. Detta är ett mästerverk som jag kommer att njuta av många gånger framöver. 5.
Rai
2017-12-29
Kan inte bli så mycket bättre när det kommer till film, ett mästerverk...
Hypostas
2017-08-30
Sänkning till trea efter omtitt.
Ekkapelle
2017-01-08
Bara sååå överskattad. Uselt filmat och riktigt platt skådespeleri
RustyFilm
2016-12-09
I en förort till Rio de Janeiro kallad Guds stad utspelas denna film det handlar om gängkrig, droger, vapen, våldtäkt och mängder med död. Kriminaliteten utförs av barn och ungdom och barnskådespelarna är i stor utsträckning hämtade från Rio de Janeiro. Det lär ligga en sann historia i botten för historien som berättas. Tycker den här filmen har blåsts upp lite väl mycket har svårt att se dess storhet men sevärd är den helt klart.
GreenMamba
2016-08-16
Riktigt bra film. Den var spännande hela filmen igenom med många gripande scener. Ett stort plus att de fick till det på slutet där många andra filmer brukar tappa.
peu-depeu
2016-08-11
Har länge haft denna på min "borde se"-lista, men omslagsbilden såg ointressant ut och därför har den legat där i två år. Nu har jag sett den, och den är helt klart en film man borde se. Allting är otroligt välgjort . kamera-arbetet, miljöerna, pacing, karaktärer, skådespel... Till och med skådespelarna som är runt sex år är riktigt riktigt övertalande! Det är det inte många filmer som lyckas med. Helt klart värd att se mer än en gång!
Visa äldre kommentarer »