Guldtransporten

Han är inte den modigaste av män, men han har givits ett stort ansvar och en enorm uppgift - att få bort hela den norska guldreserven från tyskarna under invasionen av Norge under andra världskrigets utbrott.

Dream
2025-05-09
Se värt, men Inget nytt.
MataL
2025-04-12
Hade förväntat mig mer än det jag fick. Det behöver inte smälla så mycket för att göra en historia spännande. Det som går i James Bond-filmerna gör det nödvändigtvis inte här. En smart uppbyggt spionupplägg hade varit att föredra. Som det hela landar duger det bara för en svag trea. Synd.
PeterTheW
2025-03-21
Spännande, välgjord och intressant. Humor som funkar. En aning lång samt att viss dialog känns forcerad men jävlar vad norrmännen är mycket bättre på film än svenskar.
Tatty
2025-03-19
Ganska spännande.
Djason
2024-04-14
Spännande, vad mer kan man säga. Norrmännen vet hur man gör film. Allvar blandas med en portion humor i en skön mix.
mammene
2023-02-22
Ännu en gång blir jag imponerad av norrmännens filmproduktivitet, denna gång om Norges guldtransport med tyskarna i hälarna. En härlig blandning av humor och allvar, en norsk actionrulle. Många personporträtt som man driver lite med där skådespelarna känns väldigt bekväma i sina roller. Fast det emellanåt är blodigt allvar så känns det som en varm film.
StureStenhög
2023-02-22
Jag fortsätter att imponeras av att norrmännen ger sig på så många ambitiösa filmproduktioner, ofta med andra världskriget-tema, och här liksom i de flesta fall, så lyckas man faktiskt ro det iland. Det är väl närmast en actionkomedi av den gamla skolan, och även om det är lite ojämnt, så blir det fartfyllt, småroligt, och underhållande. Allt medan det finns en intressant verklighetsbaserad historia i botten