2.3

Gwendoline och jakten på Yik Yak

Gwendoline anländer till Kina i en packlår då hon inte haft råd till resan. Hon letar efter sin far som försvunnit. Han letade efter en sällsynt fjäril i Yik Yaks land. Hon får hjälp av en äventyrare och de reser till platsen där de konfronteras med den ondskefulla Cheops och hennes hantlangare D'Arcy. Löst baserad på John Willies erotiska serier om Gwendoline.

Originaltitel Gwendoline
Alternativ titel The Perils of Gwendoline in the Land of the Yik Yak
Regissör Just Jaeckin
Genre 80-tal, Action, Äventyr, Fantasy
Skådespelare Roland Amstutz, Vernon Dobtcheff, Tawny Kitaen, Jean Rougerie, Brent Huff, Bernadette Lafont, Zabou Breitman
Filmnummer 19067

Raimo_1985
2019-11-25
Snygga miljöer och foto, men det här är verkligen ingen film för mig. För löjligt och töntigt på fel sätt.
amam
2017-06-28
Otroligt korkad film. Det enda som räddar betyget från ettan är att jag är svag för äventyrskomedier ala Jakten på stenen eller liknande. Första halvan är ungefär som det, i andra halvan så spårar det ur fullständigt. Svag tvåa, nästan en etta.
Gordyal
2016-12-25
Väldigt charmig! Något slags ostigt matinéäventyr med massa tuttar och överraskande brutalt våld. (8+/15)
Robby
2016-04-08
Totalt osannolikt händelseförlopp. Det går inte riktigt att ogilla även ifall jag ibland vill.

2015-06-13
Korkad och usel film av en dålig regissör.
Namellak
2014-12-20
Svårt annars för mig att förhålla sig till filmen. Å ena sidan är den så extremt överdriven i sin sunkiga kvinnosyn att den en stund kändes som en ironisk parodi. Men dialogen i burscenen kändes för magstark, för att passera som ironi. Stängde av och det händer inte ofta. Obehagligt. En tröst är att det hänt mycket kring kvinnosynen från 1984 till 2014.
Namellak
2014-12-20
Det mest underhållande som filmen lyckades med var att åstadkomma allt trollande här ;)
2013-05-14
Denna är ju bizarr så det räcker och kanske lite fånigare än vad som är accepterat, men oj så underbart dum den var. Charmig scenografi och kulisser och en story man inte trodde fanns. En del naket, men ändå rätt oskyldigt och det är i grunden en typisk äventyrsrulle från 80-talet.
karlmats
2011-11-02
Inte så tokigt men långt ifrån sin potential. Flummigt oseriös erotisk story med sexistiska inslag som står som spön i backen och mina förväntningar var kanske alltför höga. Hade Gwendoline själv varit snäppet hetare hade det givetvis hjälpt till, det blir lite grann grundförutsättningen för en sån här film, nu är hennes nedtonade assistent snyggare och det känns lite fel på nåt sätt. Första halvan är inge vidare men så fort de kommer till YIk Yaks land tar det fart. Ett underjordiskt samhälle bestående av 95% lättklädda vältränade tjejer har ju viss potential, tyvärr blir det lite putslustigt och med undantag för ett par underbara scener, som när de rymmer på charioter framförda av människor istället för att bara springa iväg, så är det ganska slätstruket. En halvstark 2a kan den få, mer filmer i genren bör definitivt ses dock. Den usla dubbningen får också med beröm godkänt.
Robkiller
2011-10-13
det här är annorlunda men helt klart bra. Helt oseriös rakt igenom och har många konstiga och minnesvärda scener. Håller tyvärr inte riktigt hela vägen och blir delvis seg, men den tar sig igen mot slutet.