Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Ace Attorney


Baserad på tv-spelet Ace Attorney, om advokaten Phoenix Wright som strider för rättvisa i sin storstad med hjälp av familjen Fey.


Originaltitel Gyakuten saiban
Regissör Takashi Miike
Manus Takeharu Sakurai, Yukiko Ohguchi
Genre Komedi, Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Hiroki Narimiya, Takumi Saitô, Mirei Kiritani, Ryo Ishibashi, Kimiko Yo, Akira Emoto, Rei Dan, Fumiyo Kohinata
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 78
Filmnummer 93415

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


bnw
2018-01-31
Alldeles för japansk (på det dåliga sättet). Och på tok för krånglig att hänga med i.
#54
2016-02-20
Spelen är mycket underhållande och emellanåt riktigt känslosamma. Som väntat gick det däremot inte särskilt bra att överföra konceptet till film.
Buchno
2014-07-11
Folk som har spelat spelet kan nog skippa allt utom delen med Yanni Yogi, en av få tillfällen där filmen var bättre än ursprungsmaterialet.
ShenLong
2014-05-21
lite lång kanske
Blodqvist
2014-04-15
Uselt manus, uselt skådespeleri och onödiga datoreffekter. Filmen hade dåliga komiska stunder och dåliga dramatiska stunder. Jag är själv ett stort fan av Phoenix Wright, men filmen gjorde inte spelet rättvisa. Jag hade själv kunnat göra en miniserie på en SVT-budget som skulle vara mer underhållande än denna film. Som exempel: Ingen av karaktärerna är lika sina motsvarigheter i spelen. Edgeworth har sarkastisk humor, nelåtande attityd och ett humör som kunde svänga när han utsätts för något oväntat. I filmen är han en monoton stel robot utan känslor som överdriver sina mörka toner för att låta "coolare". Domaren, som var emotionell i spelet är en byråkrat utan personlighet i filmen. Maya är en personlighetslös punkare. Enbart Phoenix och von Karma kommer nära deras karaktärer i spelen. Många scener är överdrivet långsamma och pretentiösa, alla skämten saknar timing och det kändes som ett dåligt filler-avsnitt av valfri animé. Kort och gott, jag gillar den inte.
BrutusBeefcake
2014-03-05
Inte spelat spelet särskilt mycket, men har ändå ganska bra koll på det och filmen har helt klart en känsla från spelen helt igenom med bland annat "take that"-moves osv. som är direkt tagna ifrån spelserien. Ganska skoj och bra film men når inga högre höjder, har man dock ingen som helst kännedom hur dialogerna och deras integrationer är i spelen kan man nog undra vad det är för något jönsande de håller på med i filmen.
Vinicity
2013-11-07
Lite svårt att se vem den här filmen egentligen är till för. Alla som spelat spelet vet ju alla plot-tvistar som dyker upp, och för de som inte spelat det måste ju det hela te sig ganska obegripligt. Vissa aspekter (som de superstiliserade kläderna/frisyrerna och det faktum att alla i rättssalen trillar ihop av förvåning då och då) antyder att den tilltänkta publiken är ung, men samtidigt är ju filmen bitvis väldigt mörk med explicita mord och självmord. Hursomhelst så gillade jag den skarpt, så något rätt gjorde den iallafall!

2013-06-02
Jag hade ganska höga förväntningar på denna film då jag vet att Miike har filmatiserat TV-spel förut och lyckats - enligt mig är "Like A Dragon" en av hans bästa filmer. Denna filmen är inte lika lyckad tycker jag. Den är för lång och bitvis svår att hänga med i. Men det är en helt okej film - mycket tack vare fina skådespelare som Emoto Akira, Ishibashi Ryo och Saito Takumi. En stabil 3a blir betyget!
Sznax
2012-11-08
En härlig blandning av seriositet och absolut galenskap. Filmen är genomgående lagom utflippad (utan att egentligen aldrig gå över gränsen). Ganska härliga karaktärer och ett väl fungerande manus (även om en del saker annonseras lite väl övertydligt). I slutändan ganska underhållande men filmen är alldeles för lång och repetitiv. Betyg 5.5
Bozze80
2012-10-29
Har tyvärr inte spelat spelen så jag kan inte jämföra filmen med förlagorna. Det jag dock kan säga är att jag blev väldigt positivt överraskad, trodde mest att den skulle vara fånig och överspelad. Men ack så fel jag hade! Ytterst välgjord och välspelad, samt med ett riktigt smart manus som gör att allt är ovisst in i det sista, dock är den tyvärr lite väl lång för att hålla spänningen uppe hela tiden, men trots detta den klart bästa Takashi Miike filmen jag sett så här långt.
Visa äldre kommentarer »