Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Hachiko - En vän för livet


Om en hund som är så lojal mot sin husse att den väcker starka känslor hos alla i grannskapet. Baserat på den japanska Hachi-ko; i sin tur baserad på en sann historia.


Originaltitel Hachi: A Dog's Tale
Alternativ titel Hachiko: A Dog's Story
Regissör Lasse Hallström
Manus Stephen P Lindsey
Genre Drama, Familjefilm, 2000-tal
Skådespelare Richard Gere, Jason Alexander, Joan Allen, Sarah Roemer, Cary-Hiroyuki Tagawa, Erick Avari, Davenia McFadden, Robbie Sublett
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2301
Filmnummer 76649

Recensioner

Skapad 2019-11-22 av frienatic
Lasse Hallström och Richard Gere samarbetar igen, efter den positiva överraskningen The Hoax, för att servera oss Hachiko, en attack mot tårkanalerna som är allt annat än blygsam. Till sin hjäl...   Läs mer »

Kommentarer


djonipony
2023-11-23
Det är så simpelt men det funkar. Fan vad känslosam man blir. Har försökt googla och tänka tillbaka för att komma fram till om den kan klassas som en julfilm. Det är onekligen mysig belysning och pyntvarning här och var, men inget konkret juligt, så får tills vidare "bara" kategorisera den som Vinterfilm.
Albion
2022-05-05
Efter att ha besökt statyn av Hachiko utanför tågstationen i Shibuya, Tokyo 2013, så lockades jag väl som många andra att luska fram historien bakom. Men det tog alltså ända till nu. Hund-människa-film har väl redan från början sina begränsningar och börjar kanske lite på minus i min värld men visst det här är ändå lite charmigt och hunden är fängslande och så vidare men som film lyfter det aldrig till några högre höjder. Jason Alexander definierar det väl ganska väl när han är mer än lovligt grå och offside det lilla han är med. Sentimentaliteten lyfter kanske ändå filmen till en svag 3;a till slut, 3-
schamona77
2020-05-01
En helt fantastisk film från början till slut. En varm och starkt berörande kärlekshistoria mellan hund och människa. Otroligt fint och skickligt berättat och Rickard Gere gör en så äkta och trovärdig husse till Hachiko. Hörde att Rickard och vovven i filmen fick ett nära band till varandra på riktigt ett som verkligen syns i filmen. Tänk att en hund kan bli så trogen sin husse, vilken kraft kärleken har. Jag har nog sett denna film minst fem ggr och jag blir lika tårig varje gång jag ser denna pärla till film. Lasse Hallström har verkligen lyckats även med denna film. En helt underbar film som jag starkt rekommenderar till alla som vill se en film om äkta kärlek och bli berörd på djupet. Kan inte bli annat än högsta betyg.
okidoki
2019-05-14
Hunden var söt. Alldeles för tunn handling.
andmoreagain
2018-07-20
Mina ögon började redan vattnas när hunden sprang på perrongen i filmens början....men det säger verkligen inte hur bra filmen var. Asså...Lasse Hallström...en man som verkligen har tappat det. Helt sensationellt att han blivit så jävla dålig.
yrkeschaufföre
2018-04-03
Okej, nu får jag verkligen försöka hitta originalet.
smichael
2018-03-08
Långsamt tempo och sentimentalt värre. Hunden borde fått en hedersoscar!
yrkeschaufföre
2017-12-26
Efter att ha tvingats leva i hop med en Akita så känns filmen mer trovärdig (jag vet att den är baserad på en verklig händelse) De är fruktansvärt envisa och egna, kände igen det där med bollen, hämta den en gång går bra, andra gången kunde hon möjligen visa var den hamnade och sen börja med nått helt annat. Väldigt stark historia är det iallafall, stark trea.
Rai
2017-09-29
Seg film, men ändå kan inte tårarna sluta rinna när jag ser den här filmen. Inte för att gubben dör, utan för de fina skådespelarinsatserna hunden gör. Jag lider så med hunden....
Majzzan
2017-07-07
Seg men fin film
Visa äldre kommentarer »