Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Hair


Den unge Claude flyttar från Oklahoma till New York City. Där lär han känna ett gäng hippies och blir förälskad i rikemansdottern Sheila. Men deras lycka blir kortvarig då Claude blir beordrad att ansluta till Vietnamkriget.


Originaltitel Hair
Regissör Milos Forman
Manus Michael Weller
Genre Drama, Komedi, Musikal, 70-tal
Skådespelare John Savage, Treat Williams, Beverly D'Angelo, Annie Golden, Dorsey Wright, Don Dacus, Cheryl Barnes, Richard Bright, Nicholas Ray, Charlotte Rae, Miles Chapin, Michael Jeter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7288
Filmnummer 3628

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av BobbyPeru
Regissören bakom denna dramamusikal heter Milos Forman. Till hans mest kända verk hör Det brinner min sköna!, Gökboet, Amadeus och Larry Flynt - skandalernas man. Och så den här hippiefilmen. ...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2018-04-22
Inte min kopp te, för att vara en klassisk musikal är låtarna tämligen slätstrukna och karaktärerna är svaga. Framför allt hippieledaren Berger är ju en riktig idiot som man bara hoppas att det ska gå åt helvete för. Annars är filmen uppfriskande liberal och icke-pk men det hjälper inte i sig, bäst är väl kanske knarkscenerna men överlag är det inte tillräckligt bra och hippiesarna må vara fria men de är också riktiga DBs. 2an är stabil.
timbo93
2015-05-26
Slutet är riktigt bra, men stommen är alldeles för slapp längs vägen dit. Jag får aldrig riktigt något grepp om vad de vill säga under den första timmen. Dessutom är det bland de sämre soundtracken bland filmhistoriens upphajpade musikaler....
yrkeschaufföre
2015-05-21
Några sköna musikalnummer, en massa hippieflum, lite vänskap och sen i slutminuterna kommer poängen, och fast att jag vet precis vad som händer så blir jag lika rörd varje gång. Men det sitter lite nostalgi i betyget för om jag sett den för första gången idag hade betyget nog blivit två.
Albion
2015-05-20
Omtitt efter många år. Underbar musik i denna klassiska musikal och Treat Williams är formidabel i sin utflippade hippieroll. Musikalformen med stora mustiga gester målade med breda penseldrag är klockrent. Filmens slut är dessutom ypperligt. Drogliberalismen är förstås förkastlig men filmen beskriver ändå bra de influenser som präglade samhällsklimatet där och då. Betyget blir återigen en stark 4;a, dvs 4+
mammene
2015-01-09
Det får bli en svag trea, är lite tveksam till den. Har förstås sett den i unga år och tyckte nog bättre om den då. Hela den här grejen med hippierörelsen känns lite retsamt, men samtidigt är det roligt med tidsbeskrivningen. Kändes dock väldigt chockartad till slut, det blev en blandning av lek och allvar.
StureStenhög
2015-01-08
Inte tokigt alls. Musikaler är ju egentligen inte min grej, men här stör jag mig aldrig riktigt på musikalnumren, kanske för att de ändå flyter in ganska bra i hippietemat. Det är ju förstås inte heller en film som går efter realism direkt, snarare vill man återskapa en tidsperiod och förmedla en stämning, och det lyckas man alldeles utmärkt med. Milos Forman lyckas hitta en väldigt bra balans där filmen blir lite luddig samtidigt som den också har en röd tråd, om nu det är möjligt. Hippies är jag väl annars lite kluven till, men den här gången var det iaf kul att se dem
Ghostface
2014-12-26
Trots extremt långa och inte jätteroliga musikalnummer så är detta ganska charmigt i sitt grandiosa hippiesvärmande. Karaktären Burger höjde stämningen.
Rehn108
2014-12-26
Hair är, precis som jag mindes den, en tämligen medioker film. Men den har några sekvenser, några sånger och ett par karaktärer man inte kan annat än älska, så det vore förfärligt att inte ens ge den en trea. Men mer förtjänar den verkligen inte.
papabobadiof
2014-11-08
Alltså, jag kan inte låta bli att ge den här en fyra! Så jävla härlig bara. Brukar inte gilla musikaler, men hela Hippie-68-grejen är jag så svag för... Skämskudde på att gilla denna!
Jompalompier
2014-09-03
Är verkligen inte så mycket för musikaler. Därför blev jag glatt överraskad av Hair. Skön.
Visa äldre kommentarer »