Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Half of a Yellow Sun


Ett drama om fyra personer som förs samman under kampen för att etablera en självständig republik i Nigeria.


Originaltitel Half of a Yellow Sun
Regissör Biyi Bandele
Manus Biyi Bandele
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Thandie Newton, Chiwetel Ejiofor, Anika Noni Rose, Joseph Mawle, Hakeem Kae-Kazim, John Boyega, Babou Ceesay, Rob David, OC Ukeje, Paul Hampshire, Genevieve Nnaji
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 50
Filmnummer 106594

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


ami86
2015-09-13
Jättetråkigt att sätta dåligt betyg på denna, men den håller tyvärr inte måttet. Läste boken först och tyckte mycket om den, hade höga förhoppningar på filmen, men de infriades inte alls. Filmen känns så komprimerad, så många viktiga pusselbitar saknas och en av bokens mest intressanta karaktärer är här totalt färglös och intetsägande. Naturligtvis kan man inte rymma hela bokens story i en enda spelfilm, men de hade gott kunnat göra filmen lite längre så att de hade kunnat få med mer viktiga saker från boken. Denna film är bara en timme och tjugo minuter lång, de hade lätt kunnat göra den en timme längre. Tror ärligt talat att den hade blivit bättre och lite mer logisk då.
dileva
2015-08-04
Bra början, men mot mitten blir det långsamt och lite rörigt, och det fortsätter så ända till slutet. Ganska långtråkigt tyvärr. Stark tvåa.
jean_grey
2015-06-22
Oj, här har man missat massor. Om man har läst boken är filmen en besvikelse. Den är inte direkt dålig, men så förkortad att man inte får någon djupare förståelse för konflikterna och historien. Inbördeskrigets fruktansvärda lidande och karaktärernas komplexitet saknas. Stark tvåa/svag trea
mylar
2014-03-22
Påkostat drama som griper tag och engagerar mig i rollfigurernas öden. Jag har inte läst boken och saknar därmed ingen information heller (förutom i beskrivningstexten, snälla nån, hur lat får man vara). Filmens centralfigurer är två starka systrar som man får följa under en lång period och även om det inte riktigt är ett generationsdrama så tycker jag ändå om det.