Håll käft!

Två fångar, Frankrikes mest enfaldige brottsling, som retar upp alla genom sitt eviga tjattrande, paras ihop med en farlig jetsetkriminell för att bryta dennes vägran till att prata. Dock utvecklas en vänskapsrelation mellan dem, eller ja, åtminstone för en av dem.

Originaltitel Tais-Toi
Alternativ titel Ruby & Quentin, Shut Up!
Regissör Francis Veber
Manus Francis Veber
Genre Komedi, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Gérard Depardieu, Jean Reno, André Dussollier, Jean-Pierre Malo, Richard Berry, Jean-Michel Noirey, Laurent Gamelon, Aurélien Recoing, Vincent Moscato, Ticky Holgado, Leonor Varela

Skapad 2019-11-04 av Silverbullit
Håll Käft! är en fransk film med orginaltiteln \"Ruby & Quentin\"/\"Tais Toi\" vilka spelas av herrarna Gerard Depardieu och Jean Reno. Quentin är en pratglad burfågel med gott hjärta och inte ...   Läs mer »

Ghostface
2021-01-02
Uppskattar man den lite väl utskällda genren actionkomedi med filmer som Rush Hour lär man åtminstone inte avsky denna. Underhållande tempo och sen om karaktärerna faller en i smaken är som sagt en smaksak.
gubbenviktor
2014-01-29
Ganska kul. Jag garvade nog i och för sig lite mer än den egentligen är värd, för att jag kände för det. "Nyss hade vi en bra flyktplan men nu är allt vi har en burk som säger mu." Ha ha! Men det är långt till Dum och dummare och Nacho Libre. En tvåa duger perfekt.
hsimpson
2013-07-12
Stundtals riktigt rolig. Ingen kanonrulle, men duger helt klart som tidsfördriv. Reno är alltid Reno, och Depardieu är överraskande bra. Stark trea!
Xenox
2012-08-12
Rolig komedi. Depardieu och Reno är riktigt bra i huvudrollerna.
Raimo_1985
2012-08-10
Skitrolig :D Garvade rakt ut hur många gånger som helst :D
Qhunden
2012-05-10
Bitvis riktigt rolig, tidsklippen är briljanta. Manuset är väl inte nåt särskilt och den tappar lite mot slutet, men som lättsam komedi är den riktigt underhållande. Tyvärr tror jag att jag missade en hel del skämt pga dåliga undertexter. MEEERDE!!
Gröne_Orm
2010-09-01
Om filmkonvolutet talar sanning är detta alltså något av den franska motsvarigheten till Heat (Reno och Depardieu spelar mot varandra för första gången), och resultatet är ungefär lika lyckat. Depardieu tvingas flera gånger att bära upp hela filmen, som sammantaget är en lyckad, men inte anmärkningsvärt så, komedi.

2010-06-14
Hade den hållt lika bra klass mot slutet hade det va en 4 utan tvekan. Skrattade ihjäl mig i början asså.
farbrorEscobar
2010-03-27
förbannat dålig
PierreLunaire
2010-01-18
En trea, men inte mer. Ok