Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Hallonbåtsflyktingen


Mikko hatar allt som är finskt. Han har sedan barnsben velat lämna den finska tystnaden för det svenska folkhemmet. På finlandsfärjan träffar han svenske Mikael som tröttnat på den "jävla lagomheten". De gör en överenskommelse; Mikko får överta Mikaels identitet. En komedi om en svensk man i en finsk kropp.


Originaltitel Vadelmavenepakolainen
Alternativ titel Raspberry Boat Refugee
Regissör Leif Lindblom
Manus Erik Ahrnbom, Daniel Karlsson
Genre Komedi, 2010-tal
Skådespelare Jonas Karlsson, Josephine Bornebusch, Frida Hallgren, Erik Johansson (II), Björn Bengtsson, Suzanne Reuter, Jarmo Mäkinen, Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Armi Toivanen, Kari-Pekka Toivonen, Maria Kulle, Nour El-Refai, Hanna Ullerstam, Yasmine Garbi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 486
Filmnummer 111748

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


gjoob
2018-09-13
Förvisso är det lite småkul hur man driver med svenskhet respektive finskhet, men denna film gjorde mig ändå smått illamående. Jonas Karlssons dialekt och hela uppträdande är som tidigare påpekats... svårsmält.
hardcore
2018-02-14
Känner för att såga något idag och med all rätt får hallonbåtsflyktingen bli mitt offer. Jag tyckte detta var från början till slut en väldigt irriterrande och löjlig historia från början till slut. Jag menar en finne som tar sig in illegalt till sverige och byter identitet med en svensk? Och sen dom ändlösa scenerna när har ska visa hur svensk han är är så jävla tjatiga när halva filmen gått så man har lust och stänga av den men man får ser färdigt av ren och skär "princip".
Stygga-Vargen
2016-11-12
Långt under förväntan men filmen är ändå helt okej.
FEMELLERETT
2016-06-30
Jonas Karlsson har aldrig varit sämre. (1/2)
DOKAN
2015-08-22
Riktigt uschelt! Ofattbart att halva kritikerkåren med Ronny Svensson i spetsen ligger på knä inför skräpet. Har aldrig sett annars begåvade Jonas Karlsson sämre - retade mig till vansinne på hans urfåniga finska dialekt...
PeterTheW
2015-07-15
Såg oerhört rolig ut i trailerformat men visar sig dessvärre vara oerhört dålig. Man skrattar då och då, men däremellan är det tråkigt och bitvis känns det som att filmskapare och skådisar knappt själva vet vad de håller på med.
RunRiot
2015-07-09
Den börjar riktigt bra, men faller platt efter ett tag och blir en standard romcom. Dock lite smårolig med fin igenkänningshumor. Hade som sagt kunnat vara bättre. Scenerna med Jonas Karlsson och Erik Johansson lyfter filmen rejält.
swampblues
2015-05-30
Bornebusch verkar vara en garant för att filmen är ytlig och tramsig.
LacombeLucien
2015-05-30
Skrattade rätt mycket.
Borrman
2015-05-22
Klart man inte vill vara finne. Det är väl inget att göra en film om??
Visa äldre kommentarer »