Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Hämnd ur det förflutna


John Russell förlorar sin familj i en tragisk olycka. Han flyttar då ifrån sitt hem in i ett hus som stått öde i 12 år. Det börjar hända mystiska saker, och när John tar reda på husets förflutna får han veta dess mörka hemlighet...


Originaltitel The Changeling
Regissör Peter Medak
Manus William Gray, Diana Maddox
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 80-tal
Skådespelare George C Scott, Melvyn Douglas, Trish Van Devere, Jean Marsh, John Colicos, Barry Morse, Madeleine Sherwood, Helen Burns, Frances Hyland
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 717
Filmnummer 3470

Recensioner

Skapad 2019-11-16 av billybob
Vilken nostalgitripp! John Russell förlorar sin familj i en tragisk olycka. Han flyttar då ifrån sitt hem in i ett hus som stått öde i 12 år. Det börjar hända mystiska saker, och när John ta...   Läs mer »

Kommentarer


gjoob
2018-01-14
Försynt mysskräck som nätt och jämnt lyckas hålla intresset uppe i 115 min.
Solidus
2017-06-04
Välskriven spökhistoria som kombinerar skräck och mys på en lyckat sätt. En av de bättre filmerna om hemsökta hus och förtjänar mer uppmärksamhet.
BrutusBeefcake
2016-09-16
Har defintivt sina stunder och då är det riktigt obehagligt. Seansen är helt klockren ur ett skräckperspektiv. Men det går lite väl lång tid mellan topparna och historien bakom det hela är lite småtråkig tyvärr. (8/15)
amam
2016-06-12
Svag trea. Snygga miljöer och en traditionell spökhistoria. Man får det man väntar sig i stort sett.
Diazepam
2016-04-12
Såg den igår, tyckte den va riktigt bra faktiskt. Inte massa överdriven skit och en gedigen produktion och en bra story. Inte många rysare/thrillers med spöktema som får över 3+ men denna får det. Se den.
Merwinna
2016-01-18
En av de bästa spökhusfilmerna. Precis så här ska det vara: ett mysterium att lösa där man gradvis får ta del av ledtrådarna, mystiska rum och saker att upptäcka i huset, en kuslig, krypande känsla av att spöket är i närheten... men man får inte se det för tidigt. Får man se spöket för tidigt och för mycket, så vänjer man sig och tappar intresset för filmen. Det är en ovanligt intelligent, intressant och nyanserad historia för att vara en skräckfilm. Jag gillar även att det är en man i mogen ålder som leder undersökningen, och inte det vanliga tonårsgänget eller unga familjen. Det blir mycket mer seriöst och trovärdigt med en mogen man i huvudrollen, än med unga flickor som springer runt i minimal klädsel och skriker!
EvilNed
2015-10-13
Haha, jag vet faktiskt inte varför alla verkar gilla denna filmen. Jag tyckte det var väldigt roligt att huvudkaraktären bosätter sig i världens största slott som helt uppenbart spökar men det tar honom så extremt lång tid att komma till den insikten att man snarare sitter och småskrattar åt alla scener när han rycker lite på axlarna efter att ett fönster spontant går sönder eller att något enormt högt ljud slamrar någonstans i huset.
Redfield4ever
2015-01-30
Skön klassisk skräckhistoria. Måste älska George C. Scott, kan spela sån skitstövel men också så sympatisk och här är han en riktigt fin sympatisk kille.
Darn
2014-10-31
Synd att berättelsen var så pass tunn och oinspirerande. Den ibland sköna stämningen, den mysiga musiken och de fina miljöerna kunde tyvärr heller inte göra så mycket åt saken. Filmen lyfte dock kring halvtid. Men det var det enda. Dessutom: ett minus för den lite småtråkiga och tafatta gubben i huvudrollen.
ryderup
2014-07-13
"Joseph, did you die in this house?" Dussinskräckis. Men den är från 80-talet och med C Scott, så den är väl kanske något mer ändå.
Visa äldre kommentarer »