1.5
1.5
Här kommer bärsärkarna
Glum den flugkäre möter Garm den dumme i denna giganternas kamp. De plundrar, badar i tunnor med nakna damer och utkämpar gladiatorspel i rommarriket, allt med samma glada humör.
Originaltitel | Här kommer bärsärkarna |
Regissör | Arne Mattsson |
Manus | Folke Nystrand, Volodja Semitjov |
Genre | Äventyr, Komedi, 60-tal |
Skådespelare | Åke Söderblom, Karl-Arne Holmsten, Nils Hallberg, Carl-Gustaf Lindstedt, Dirch Passer, Elisabeth Odén, Loredana Nusciak, Walter Chiari, Valeria Fabrizi, Daniela Igliozzi |
Som Game of Thrones, fast utan budget.
Jag hyrde (och kopierade) den här i vår lokala icabutik på 80-talet, det fanns ca 10 komedier och detta var en av dem. Jag var aningen mer positiv nu när jag såg om den än då som tonåring, det kostade 50 kr för två filmer om jag minns rätt. Jag ser faktiskt ingen anledning till att filmen blivit gjord.
Satans vilket träck, men ändå besitter den en viss charm. Och Valeria Fabrizi. Och Loredana Nusciak. (4-/15)
Lite tragiskt att flera duktiga aktörer hamnat i den här soppan.
Varför är Carl Gustaf Lindstedt presenterad utan efternamn på filmaffischen?
Svenskarna har gjort alldeles för få filmer om vikingatiden. Egentligen är den bara värd en tvåa men dess självdistans och originalitet gör att jag vill ge den lite uppmuntran. Missa inte trailerna på extramaterialet den visar tydligt att resultatet inte blivit som Mattsson väntat och att man då får marknadsföra den listigt för att komma undan.
filmen e sådär, men den e minnesvärd för mej för detta är Åke söderbloms sista film, han spelar bla vikinghövdingen i filmen..
Måste även citera citaten på min Klubb Super 8 Video-utgåva; "Det blir lika roligt som kall gröt. Men kameran går. Mattson regisserar. Tystnad." /Dagens Nyheter. "Det är tvivel underkastat om det ens i svensk films mörkaste tider gjorts något så generande andefattigt, så charmlöst och så erbarmligt tråkigt som detta." /Svenska Dagbladet. "Bärsärkarna är en av de larvigaste och mest talangfattiga och meningslösa svenska filmkomedier denna anmälare sett i sina dar." /Expressen. Bara dessa utlåtanden gör filmen oemotståndlig! Se den!
Det finns (enligt mig) tre sorters dålig film; 1. Den bara dåliga filmen (t.ex. Coyote Ugly, Sagan Om Konungens Återkomst, det mesta med Julia Roberts etc.), 2. Den så dåliga filmen att den blir bra (t.ex. Plan 9 From Outer Space) och 3. Den dåliga filmen med charm. Denna film faller obönhörligt under kategori 3. En helt enkelt underbart dålig charmig film som man njuter av när man ser den, men helst inte vill se igen.
Arne Mattsson-åkningar i Techincolor och en Karl-Arne Holmsten i helskägg höjer till tvåa.