Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Hard Labour


Mrs Thornley jobbar som städerska med dålig lön och utan uppskattning. Väl hemma städar hon hushållet och lagar mat till sin otrevlige make. Livet är väl inrutat och inget verkar kunna bryta olustigheten.


Originaltitel Hard Labour
Regissör Mike Leigh
Manus Mike Leigh
Genre Drama, Romantik, 70-tal
Skådespelare Liz Smith, Clifford Kershaw, Polly Hemingway, Bernard Hill, Alison Steadman, Vanessa Harris, Cyril Varley, Ben Kingsley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 30
Filmnummer 8001

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


#54
2015-02-06
Mycket stark.
timbo93
2013-11-21
Detta är fantastiskt. Så väl berättat om enskilda personers ensamheter. Parallellt berättas en djup historia om ekonomisk, psykologisk och fysisk klasskillnad, samtidigt, ibland i samma scen alltså, men ändå enskilt. Nålen som trycks mot huvudpersonens bubbla som omsluter allt detta men, men hindras av det kristna brittiska samhället gör det fulländat. Med tonårsbilden och kommentaren till 70-talsabort i London blir det till och med episkt. Bland mitt livs starkaste fyror.
Lillaprinsen
2013-04-10
Det skulle inte vara alltför chockerande om någon prisade denna film såsom Leighs mästerverk, för filmens sista scener är verkligen oförmedlat drabbande på sätt som hans senare filmer inte verkar vara. Men man skulle väl också kunna kalla den för en mer grundläggande (ofärdig) form- och stil-studie, och jag tror det ligger mer nära sanningen.
HerrArne
2012-10-07
Liz Smith är fantastisk i sin roll i detta drama som håller hög klass rakt igenom.
KimEkberg
2012-03-25
pang-pang-fint på direkten. det är på ett bra sätt man påvisar konventioner och stereotyper, utan att för den delens skull acceptera eller påheja dessa. rolig ben kingsley och överlag väldigt naturnära.