2.2
2.2
Hårda bud
Mark Kaminsky har fått sparken av FBI. Nu blir han erbjuden att jobba "privat" åt sin gamle chef, Shannon, vars son blivit kidnappad av Chicagomaffian. Med ny identitet ska den gamle FBI-agenten infiltrera maffian i Chicago för att rädda sonen. Kaminsky ger sig iväg till Chicago. Han vet att för att lyckas i sitt uppdrag måste han bli accepterad av gangstrarna.
Originaltitel | Raw Deal |
Regissör | John Irvin |
Manus | Gary DeVore, Norman Wexler |
Genre | Action, Kriminalare, Thriller, 80-tal |
Skådespelare | Arnold Schwarzenegger, Kathryn Harrold, Robert Davi, Ed Lauter, Victor Argo, Darren McGavin, Steven Hill, Sam Wanamaker, Paul Shenar, Blanche Baker |
Jag som är en riktig beundrare till Arnold schwarzenegger gillar hans filmer extremt mycket. Raw deal är en av dom bästa som han har gjort. Den utspelar sig i Chicago på 80-talet. Mark Kaminsky (A... Läs mer »
Arnold brukar alltid bjuda på bra underhållning, även i denna. Dock så håller den sig som bäst under den sista halvtimmen, innan så är filmen mest bara en medelmåttig film som man har sett mycket av förr, och Arnold spelar en roll som fungerar men inte erbjuder alltför mycket. John Irvin har regisserat ihop en klart sevärd film men den största behållningen av filmen är under de sista minuterna av filmen som är bland det mest rörande jag har sett på film. Synd att den inte kunde ha förekommit i en bättre film. Skådespelarna är klart godkända och musiken är bra. Tyvärr tillhör "Hårda bud" bland Arnolds mindre bra filmer, men den är helt klart sevärd med sina bra ögonblick.
Alltid lika lika roligt att se Arnold Schwarzenegger på vita duken. Kan inte annat än att bli kult. Filmen är inte bra, men, men...
Riktigt lökig och totalt osannolik Arnold film, även med 80-tals Arnold mått mätt. Arnold som gangster är underhållande men på ett mer parodiskt sätt. Hela filmen funkar till en stabil tvåa tack vare 80-tals feeling som slätar över filmens stora brister.
Sååå mycket bättre än jag trodde att den skulle vara! Tänkte att den skulle vara 18 nivåer under Commando, sämre på några vis, bättre på några få.
En som som inte åldrats bra.
Inte en av Arnolds bästa 80 talsrullar, det lyser på tok för mycket igenom att detta är just en b film från 80 talet.
Svag 3:a. Det är nog den tråkigaste av Arnolds 80-tals filmer. Dock är miljöerna och scenerierna väldigt snygga. Likaså är slutfajten brutalt underhållande. Det finns något att hämta här. Arnolds karaktär är jättetråkig dock...
Hårdhudad, coolt och lite annorlunda Arnold-rulle. Som titeln säger: köper du filmen gör du en Raw Deal.
Må hända vara en av de sämre rullarna Arnold producerat under 80-talet men detta är helt okej efter all morden smörja från action-hyllan. Hård kokt 80-tals action är så underbar ibland.
B-action men knappast dålig för den delen. Underhållande med Arnold i spetsen och bland andra Robert Davi.