Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

Harmonica – En hämnare


En kvinnlig jordägare väntar på att järnvägen ska komma till Västern, men är inte medveten om att en lejd mördare är ute efter henne.


Originaltitel C'era una volta il west
Alternativ titel Once Upon a Time in the West
Regissör Sergio Leone
Manus Sergio Leone, Sergio Donati
Genre Äventyr, Western, 60-tal
Skådespelare Charles Bronson, Henry Fonda, Claudia Cardinale, Jason Robards, Gabriele Ferzetti, Paolo Stoppa, Frank Wolff, Jack Elam, Woody Strode, Lionel Stander, Keenan Wynn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5571
Filmnummer 5682

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av BeforeYouDie
“Instead of talking he plays, and when he better play he talks.” Efter en tio minuter lång scen på en tågstation med fruktansvärt närgångna kameravinklar och det stilla visslandet från en vi...   Läs mer »

Skapad 2019-11-30 av Matewan
När Sergio Leone var klar med sin Dollartrilogi ville han inte göra en till western. Han ville göra Once Upon a Time in America. Och han ville göra den i USA. Men amerikanska filmbolag och produce...   Läs mer »

Kommentarer


mammene
2023-02-27
Kan säga att jag var lite förvirrad i början, kändes rörigt, vem var vad, ljud som förvirrade, ögon som stannade i blicken. Men herrejösses vilken resa det här blev. Allt uträknat i minsta detalj, vilket man kanske inte förstod förrän allt var över, inget var onödigt, allt tillförde något. Karaktärer som var flerdimensionella, vissa som växte med uppgiften, tänker då extra på Jason Robards roll som Cheyenne, hur han framställs, det är genialt, men gjort så dolt, så på gränsen till vad man kan ana. Sedan har vi Charles Bronsons karaktär Harmonica, in i det längsta hålls man på halster om hans avsikter. När allt faller på plats och ridån går ner, känner jag att detta måste ses igen, då kan det inte bli annat än en femma.
BjörnBandhund
2021-11-16
Världens bästa film. Punkt.
Steelbear
2021-08-13
Inledningsscenen och slutscenen är magiska. Däremellan känns det väldigt ointressant och oengagerande. Munspelstitelspåret är även det magiskt, men tyvärr är det ju nästan bara värdelös banjoklinkande tramsmusik som körs filmen igenom. Dollartrilogin utklassar denna film med ljusår i alla avseenden.
Grillo
2018-04-18
Älskar den här filmen på ett annat sätt än För några få dollar mer, som är mil absoluta favoritspaggewestern. Kommer nog inte se om den här lika ofta, men den är ett fullständigt mästerverk ändå. Bara filmmusiken i sig är en femma. Klart topp 3 filmsoundtracks någonsin.
djonipony
2022-02-27
2022-02-26: höjer trean från knappa fem år sedan till en fyra. Så jäkla snygg, vilket foto(!), härligt tålmodigt tempo, vågar låta långa tystnader tala, tuffa och roliga repliker, såklart toppmusik. Nog bästa western efter Hateful eight. 2017-07-17:Höjer tvåan från 2004 till en trea efter omtitt.
Albion
2017-07-03
Omtitt efter ca 10 år. Stämningsfokuserad och det som ger filmen sin specifika karaktär också tenderar att bli dess fall. Jag gillar paketeringen och det utdragna tempot men bakom den fasaden saknas en del. Fina skådisar som Robards och Fonda. Betyget blir ändå en 4;a även denna gång.
Zebulonm
2016-12-24
En riktigt bra western. Rekommenderad femma e ändå högt betyg för den kommer inte upp klassen som för en handull dollar och den onde den gode och den fule håller. Så det blir en fyra från mig.
RustyFilm
2016-12-09
Har lite svaga minnesbilder sen gammalt från den här. Såg den på bio när den var den var nysläppt. Känner igen några sporadiska scener med Claudia och någon med Bronson. Tyckte nog att den var tråkig redan då för så här brukar jag inte glömma en film handling. Once upon…… nämns ofta när klassiska western filmer listas. Men någon riktig höjdare tycker jag inte att det är. Många jättestora och poriga ansikten vare’
Stygga-Vargen
2016-10-21
Riktigt bra!
Strongbow
2016-10-02
Rekommenderad femma. Blev dock mest en besvikelse inte samma klass som dollarfilmerna eller "Den onde, den gode och den fule". För långsamt för ofta samtidigt som den där nerven aldrig riktigt infann sig. På gränsen till en svag fyra men stannar på en stark trea.
Visa äldre kommentarer »