Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Harry och Tonto


En gammal man gör i sällskap med sin katt en resa tvärs över USA. Han är änkeman och huset han bott i har just rivits. På vägen träffar han många nya vänner och besöker även sina barn.


Originaltitel Harry and Tonto
Regissör Paul Mazursky
Manus Josh Greenfeld, Paul Mazursky
Genre Drama, Äventyr, 70-tal
Skådespelare Art Carney, René Enriquez, Philip Bruns, Cliff De Young, Ellen Burstyn, Larry Hagman, Josh Mostel, Melanie Mayron, Geraldine Fitzgerald, Arthur Hunnicutt, Chief Dan George
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 31
Filmnummer 22175

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Kubrickian
2010-09-14
En amerikansk version av DeSicas snyftare "Umberto D" (1952), fast utan det värsta puttinuttet . Här är en hund utbytt mot en katt och genren en roadmovie istället för neo-realism. Harry tvångsbärs ut i sin fåtölj när hans hus ska rivas. När han inte är önskad hos sin son Burts fa...milj tar han pick och pack och ger sig iväg till Chicago för att till sist hamna i sunny California . Mazurskys klarsynta och vackert lågmälda film säger en hel del om åldrande, vänskap och tillhörighet. David Lynch gjorde sin version i och med "The Straight story" (1999), som känns som en systerfilm i sammanhanget. Regissören sa till Art Carney att han skulle få en oscar för sin roll som den småbittre men storhjärtade Harry. Han fick rätt.