Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Harry Potter och de vises sten


Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när han får veta att hans föräldrar var berömda magiker och han får börja på Hogwarths skola för häxkonster och trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr. Men Harry får också veta att hans föräldrar blev mördade och att Ondskan även är ute efter honom.


Originaltitel Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Alternativ titel Harry Potter and the Philosopher's Stone
Regissör Chris Columbus
Manus Steven Kloves
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane, Richard Harris, Maggie Smith, Alan Rickman, Ian Hart, Tom Felton, Warwick Davis, David Bradley (II), Richard Griffiths, Fiona Shaw, Harry Melling, Matthew Lewis, Devon Murray, Zoë Wanamaker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25101
Filmnummer 3258

Recensioner

Skapad 2019-12-10 av alexandero
Den här filmen var jag mkt förväntansfull på eftersom jag läst böckerna med stort intresse. Och den infriade förväntningarna får jag nog säga. Hogwarts och alla andra fantasiställen såg ut...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av Kalven_RB
Detta är den första filmen om Harry Potter, baserad på en bok skriven av J.K. Rowling. Det finns ytterligare sex böcker varav de fyra första redan har filmatiserats och de två kvarvarande planer...   Läs mer »

Skapad 2019-11-19 av Dundar
Harry Potter är en pojke som är 10 år som lever med sin morbror Vernon, moster Petuina och deras lilla son Dudley. Sen får Harry ett brev som talar om för honom att han skulle gå på skolan Hogw...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Författaren J.K. Rowling kommer sannolikt alltid att förknippas mest med sina böcker om trollkarlen Harry Potter och den första boken i serien publicerades 1997 (men den gavs ut på svenska först...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Jag har inte läst böckerna med Harry Potter vilket jag tycker är lite synd. Samtidigt gav det mig en liten fördel när det var dags att gå till bion för att se den första delen i sagan om Harry...   Läs mer »

Kommentarer


quelnightmare
2021-06-11
För alla utom de lustigaste Potterfansen där ute, är Harry Potter och de vises sten inget mindre än den perfekta visuella inkarnationen av J.K. Rowlings värld av ugglor och flygande kvastar.
päronanton
2018-11-17
Böckerna är fantastisk bra! Filmen är en fantastiskt filmupplevelse och barndomsminnen!
fridenpaden
2018-07-10
Tycker inte filmerna är lika bra som böckerna, filmerna saknar mycket av det finurliga som finns i böckerna. Jag kan inte tänka mig att saker är ändrade på grund av filmens längd, den är tillräckligt lång. Däremot kan det möjligen vara svårt att i filmens mediaberättande få in vissa detaljer. Men bristen av dessa detaljer gör filmupplevelsen till en meh-upplevelse. Mycket är ändrat. De kunde väl i varje fall ha kvar betydelsen av samlarkorten. Det är väl det minsta att begära, tycker jag. Quidditch är en del jag tycker är överflödig i både film och böcker. Men den sporten känns bara så larvig. Att matcherna inte är slut förrän snitchen är fångad. I filmformat skulle de aldrig kunna genomföra en fleradagarstävling. 150 poäng för snitchen är alltför mycket. Var överraskad av Alan Rickmans återhålla agerande. Ser fram emot mer ilska och utbrott längre fram i filmserien. Filmens CGI har åldrats, speciellt i scenerna med Quidditchmatcherna och trollet. Well well. Helt okej ändå.
supermancover
2018-04-20
Efter omtitt med Barneyk så sänker jag till en trea. Misstolka ej - älskar fortfarande Harry Potter extremt mycket, men som separat film håller den inte. Regissören gör ett rätt kasst jobb, och även fast rollbesättningen och miljön är fantastisk så missar den på väldigt mycket i förklaring och det blir rätt så hafsigt. Älskar HP forever, tho.
Barneyk
2018-04-20
Efter en omtitt blir det klart att detta är en av dom svajigaste fyrorna jag satt. Chris Columbus är en klåpare helt utan känsla och filmen känns uppdelad och styltig och oerhört bristfällig i åtskilliga detaljer. MEN, den lyckas bitvis fånga känslan av Hogwarts fantastiska värld och rollbesättningen är så klockren och grundstoryn och världen är så fantastisk att det ändå lyckas ge mig nog för en fyra.
AngelsDiary
2018-03-29
En av mina long time favorite movies.
Rai
2018-02-11
Filmerna om denna tönt Harry Potter är de sämsta filmerna jag har sätt!! Rena sömnpillren, så nej tack!!!
foppa99
2016-09-05
läste nyss böckerna o såg om denna för 1a ggn.. o jag tycker den håller finfint för tidens tand o verkligen gör boken rättvisa.
Jamesa
2016-08-15
Får en 3:a då jag ser det som en barnfilm med barnskådespelare,som spelar bra.Detta är den enda Potter jag har sett. Jag gissar att allt höjs iom att barnen blir äldre. Storyn är extremt tunn, men man kanske ska se den som en prolog?
Stygga-Vargen
2016-07-23
Det här är riktigt bra! En superb inledning till en av de bästa filmserierna någonsin! Väldigt spännande och stundvis ganska rolig också, dessutom är specialeffekterna snygga och skådespelarna gör bra ifrån sig! Har boxen med alla åtta filmerna på Bluray.
Visa äldre kommentarer »