Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Harry Potter och den flammande bägaren


Harrys fjärde år på Hogwarts inkluderar Triwizard-turneringen i vilken elevrepresentanter från tre olika skolor tävlar i en magisk trekamp med ökande svårighetsgrad. De tävlande väljs av den flammande bägaren som detta år gör ett mycket överraskande uttalande: Hogwarts ska ha två representanter i turneringen inklusive Harry Potter. Som om saker och ting inte var svåra nog börjar tecken på den onda trollkarlen Voldemort dyka upp och signalera att han börjar bli redo att komma tillbaka till de levandes värld.


Originaltitel Harry Potter and the Goblet of Fire
Alternativ titel Harry Potter 4
Regissör Mike Newell
Manus Steven Kloves
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Brendan Gleeson, Matthew Lewis, Robert Pattinson, Stanislav Ianevski, Clémence Poésy, Predrag Bjelac, Timothy Spall, Ralph Fiennes, Tom Felton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18213
Filmnummer 36036

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av PerfectSnack
Det är början på ett nytt år på Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry. Stämningen har blivit ännu mörkare och allvarligare sedan den förra filmen, liksom de besvärjelser som Harry och h...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av paycheck
Den stora trekampen ska börja. En elev vardera från tre olika skolor ska utses och man får inte vara under 17 år. Den som vill bli utvald måste lägga namnet i den flammande bägaren. När de utv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Man gör nog ett val direkt när man läser böckerna om Harry Potter om man kommer göra en \"bok kontra film\" - jämförelse eller inte. Har man inte läst böckerna är valet ganska enkelt. När...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av von_fantasy
Efter tre tidigare filmer så är det nu Mike Newell som håller i spakarna och är med och bestämmer (tillsammans med bl.a. Steven Kloves) vad som ska lämnas ute och vad som skall hamna på film. ...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2022-09-25
Äventyren hastar vidare och lyfter något igen jämfört med "fången från Azkaban", efter halva filmen åtminstone. Konceptet fungerar fortfarande och ungdomarna blir äldre och äventyren mörkare. Svag 4;a för denna film, 4-
StureStenhög
2022-08-26
Lite bättre än Azkaban åtminstone, men jag känner mig inte direkt positiv till utvecklingen i den här filmserien. Jag gillar det bäst när det blir lite som en skruvad high school-film, och gillar det sämst när de slåss med drakar och annat tramsigt. Turneringen är överhuvudtaget lite för random, och storyn blir aldrig speciellt intressant. Ron är dessutom väldigt lätt att hata den här gången, och karaktärerna är väl helt enkelt i den störigaste av åldrar här. Men världbyggandet är fortfarande genomarbetat och fantasifullt, och de många duktiga brittiska skådespelarna förhöjer upplevelsen. Så det fungerade okej som underhållning ändå, och tvåan är iaf någorlunda stark
Rai
2021-07-13
Förfärlig dålig. Jag bara avskyr dessa filmer!!!
päronanton
2018-12-09
Rent filmiskt sätt tycker jag denna är bättre än Azkaban. Här får en med mer vardagsliv vilket jag gillar.
Jamesa
2018-07-22
Ok och underhållande för stunden, utan att för den delen vara särskilt bra egentligen.
supermancover
2018-04-27
Alltså, jag säger bara Ralph Fiennes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JÄVLAR vad bra han är. Annars tycker jag att denna filmen är kanske lite sämre än de andra bitvis, men den får en fyra ändå då den lyfter vid de braiga delarna mer än väntat.
gjoob
2018-04-14
Vet inte om det var mitt eget fel, eftersom det var så länge sedan jag såg de första filmerna eller om det var filmens fel att jag inte kände något större intresse eller förmåga att följa med i händelserna. Men den var ändå underhållande och hade ett bra upplägg med tävlingen som en röd tråd genom filmen.
AngelsDiary
2018-03-29
I detta fall är boken 100 gånger bättre då dom lämnar ut mycket som behövs för att hålla storyn som i många andra filmatiseringar på böcker.
DiMMUBoRGiR
2016-12-23
Mörkare och farligare än tidigare, ibland onödigt tunt och överspelat. Filmserien blir ändå bara bättre!
Stygga-Vargen
2016-07-23
Det här är bra grejer!
Visa äldre kommentarer »