Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Harry Potter och dödsrelikerna - Del I


Lord Voldemort blir allt starkare och har tagit kontroll över trolldomsministeriet och Hogwarts. Harry, Ron och Hermione bestämmer sig för att avsluta Dumbledores uppdrag och hitta och förstöra de kvarvarande horrokruxerna, och därmed besegra Voldemort.


Originaltitel Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Alternativ titel Harry Potter 7
Regissör David Yates
Manus Steven Kloves
Genre Drama, Äventyr, Fantasy, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Tom Felton, Helena Bonham Carter, Rhys Ifans, Evanna Lynch, Bonnie Wright, James Phelps, Oliver Phelps, Robbie Coltrane, Bill Nighy, Imelda Staunton, David Ryall, Richard Griffiths, Harry Melling, Julie Walters, Michelle Fairley, Ian Kelly, Fiona Shaw, Alan Rickman, Helen McCrory, Timothy Spall, Guy Henry, Peter Mullan, Ralph Ineson, Arben Bajraktaraj, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Domhnall Gleeson, Clémence Poésy, Natalia Tena, David Thewlis, John Hurt, Frances de la Tour, Sophie Thompson, Miranda Richardson, Geraldine Somerville, Rade Serbedzija, Warwick Davis, Toby Jones (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10969
Filmnummer 80563

Recensioner

Skapad 2019-10-26 av Jules4893
Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 börjar i en mörk tid. Reformer görs på Hogwarts efter Dumbeldores död, Voldemort har tagit kontroll över trollministeriet och blir allt starkare för var da...   Läs mer »

Skapad 2019-10-26 av Samajra
Dumbledore är död och ingenting är som det brukar vara på Hogwarts skola för magi, vilket gör Lord Voldemort starkare än någonsin. Nu måste Harry, Ron och Hermione leta upp horrokruxarna, som...   Läs mer »

Skapad 2019-10-26 av AugustDellert
Harry Potter och Dödsrelikerna: del 1 är den sjunde filmen om den unge trollkarlen och det är den första av två filmatiseringar av den sista boken i serien. Harry Potter 7 handlar som alltid om...   Läs mer »

Kommentarer


Thechosenone001
2023-05-12
Filmerna når aldrig samma klass som böckerna, men den här lyckades rätt bra.
vonadel
2022-06-16
Tror det var för länge sedan jag såg de tidigare filmerna. Vet inte varför jag dröjt så länge med att se de senaste. De har liksom förlorat sin magi (höhö). Men, sen kom jag på att det var nog mycket för att det var en "bygga-upp-film", till nästa del. Blir inte riktigt det samma. 6/10
Rai
2021-06-18
Ursäkta språket, men FUCK Harry Potter!!!!
Olof_Gronlund
2020-04-20
Blir bara för flummigt med alla dessa olika miljöer och jeans och t-shirt och mörk film i övrigt, nej, för en gångs skull var dialogen ganska kass och mest var det massa mörka effekter längst filmen. En transportsträcka.
päronanton
2019-01-06
Den är bra!
supermancover
2018-04-27
En bra uppbyggnad till del 2. Smart av dem att göra två filmer av den sista boken då det är så sjukt mycket som inte går att skippa.
gjoob
2018-04-24
Helt annorlunda än de föregående delarna. Mörk, tung, sorglig och utan skratt och hopp. Lyfter rejält halvvägs in efter en ganska utdragen första halva.
AngelsDiary
2018-03-29
En av dom sämre, för mycket dialog och camping, känns mest som en utfyllnad för att kunna göra ytligare en film.
karlmats
2018-03-08
Inte så tokigt, men det känns samtidigt lite hoppigt och hafsigt i storyn. Det var ett tag sen jag såg sexan och ännu längre sen jag läste böckerna, men visst saknas det en del förklaring till vad som händer här? Och Dumbledore glöms bort helt av alla inblandade. Harry Potter-känslan finns där ibland och Emma Watson gör ett strålande jobb som Hermione medan Ron är fortsatt ganska hemsk, men då har jag ju aldrig gillat hans karaktär heller. Jag gillar ändå att man får ganska mycket tid med bara Harry och Hermione, det lugnare tempot ger lite annan typ av stämning än i de tidigare filmerna på gott och ont. Den ligger och pendlar mellan betygen men eftersom man helt i onödan väljer att dela upp sista boken i två filmer för att kräma ur lite extra dolares från alla HP-torskar så blir jag ju tvungen att avrunda nedåt, till stora delar är det här en film utan en början och utan ett slut. En ganska stark 2a och det ska bli spännande att se hur de knyter ihop det här. Voldermort vill jag se mer av.
bnw
2018-02-11
Lite väl mycket campingplats, men det tar sig.
Visa äldre kommentarer »