Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Harry Potter och dödsrelikerna - Del II


Slutet närmar sig när Harry, Ron och Hermione återvänder till Hogwarts för att finna och förstöra Voldemorts sista horrokruxer. Men när Voldemort får reda på deras uppdrag påbörjas det största slaget, och deras liv kommer aldrig mer att bli sig lika.


Originaltitel Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Alternativ titel Harry Potter och dödsrelikerna - Del 2
Regissör David Yates
Manus Steven Kloves
Genre Drama, Äventyr, Fantasy, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Tom Felton, Matthew Lewis, Bonnie Wright, Evanna Lynch, Warwick Davis, Ciarán Hinds, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Julie Walters, Robbie Coltrane, Jason Isaacs, Domhnall Gleeson, Clémence Poésy, John Hurt, Kelly Macdonald, Helen McCrory, Jim Broadbent, Miriam Margolyes, Gemma Jones, David Thewlis, Natalia Tena, Emma Thompson, Geraldine Somerville, Gary Oldman, Timothy Spall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10160
Filmnummer 83434

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av hampushoney
Efter att ha blivit ombedd att läsa den första Harry Potter boken skrev den välrenommerade kritikern Harold Bloom en artikel med rubriken ”Kan 35-miljoner bokköpare ha fel? Ja.” För att sedan s...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av emmaloved
Som något utav det största Harry Potter \"fanet\" som finns kan jag säga att jag fullkomligt älskade denna film. Jag har läst alla böcker och hade väldigt höga förväntningar på denna film, ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Newt
Jag har inte läst en enda av böckerna om Harry Potter utan har bara följt filmerna. Därför kändes beslutet att dela upp den sista boken Harry Potter and the Deathly Hollows i två delar för mig...   Läs mer »

Kommentarer


vonadel
2022-06-16
Stor skillnad mot Del 1 tycker jag, som mest bara fungerade som en uppbyggnad. Denna var mycket bättre och intense. Bra och värdigt avslut av serien! 8/10
Rai
2020-11-07
Nej och åter nej. Tönten Harry Potter är min ständiga fiende på vitaduken.
Olof_Gronlund
2020-04-20
Man lyckas rädda upp del två här i alla fall och göra ett godkänt avslut på det hela, men det är filmerna i början jag kommer att minnas mer än senare hälften tyvärr.
päronanton
2019-01-13
Så var allt till ända, känns sorgligt att det är över! Nu har en följt dessa karaktärer i så många år, så dom har blivit som en familj för mig. Filmerna är en fantastisk filmupplevelse med skådisar och effekter. Böckerna är tycker jag bättre för det blir mer detaljrikt. Sen kan jag sakna i alla fall dom sista filmerna, vardagslivet som fanns i dom första filmerna. I böckerna är de mer av det. I alla fall! Älskar Harry Potter!
karlmats
2018-09-12
Yates fortsätter med sin mörkare ton i den avslutande HP-filmen. Det visuellt glättiga från Columbus filmer är borta och de lekfulla dagarna från skoltiden är förbi. Men det är väl som det ska vara, det är ju trots allt ändå så att Voldemort är på ingång och då är det färdigtramsat. Viss humor och glädje finns det ändå, och nog är det generellt en mysig värld att vistas i även om dödsätarna tagit över. Att böckerna är bättre har jag dock inga problem med att säga utan vidare eftertanke. Det är nånting som gör att det här inte klickar, det är lite märkliga scener ibland som stör sinnesfriden. Annars är ju Rickman fortsatt bra som Snape, mer av honom hade onekligen hjälpt helheten. Fiennes Voldemort är också bra, en ordentlig badding behövs i en sån här filmserie och det är väl först här i avslutningen som han får ta ut svängarna och glänsa ordentligt. En värdig avslutning, men som så många gånger förr stannar det vid en stark 2a. Jag gillade det nog mer ändå när de gick i skolan och magin förblev lite mer magisk.
gjoob
2018-05-01
Bra avslutning på serien även om den (såklart) var tillrättalagd. Hade den slutat ca en halvitmme tidigare (OBS! SPOILER! alltså efter "himmelscenen") hade det varit perfekt, men naturligtvis kunde man inte avsluta en serie av det här slaget så.
supermancover
2018-04-27
After all this time? Always.
AngelsDiary
2018-03-29
Always.
foppa99
2016-11-05
Klart starkare än del 1. För övrigt anser jag karaktären Severus Snape är en av de absolut bästa som någonsin skapats i litteraturen/filmvärlden. Så komplex å mångfacetterad.
goeran
2016-08-14
Filmen passar nog bäst för ungdomar upp till 18.
Visa äldre kommentarer »