Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Harry Potter och fången från Azkaban


Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren som suttit i fängelse i tolv år, är på rymmen. Det sägs att han är på väg mot Hogwarts. De grymma fångvaktarna från Azkaban, dementorerna, har kallats in för att vakta skolan. Harry Potter går inte säker, inte ens bland sina vänner. Men han är fast besluten att lösa mysteriet kring Sirius Black...


Originaltitel Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Alternativ titel Harry Potter 3
Regissör Alfonso Cuarón
Manus Steven Kloves
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Alan Rickman, David Thewlis, Gary Oldman, Robert Hardy, Tom Felton, Matthew Lewis, Oliver Phelps, James Phelps, Emma Thompson, Timothy Spall, Richard Griffiths
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21042
Filmnummer 18355

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av eponinethen
Det är andra gånger jag ser \"Harry Potter and the Prisoner of Azkaban\", och jag kan inte för mitt liv förstå varför jag hatat denna film i över ett år, sedan jag sist såg den – så lurad j...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av HellBert
Harrys närmar sig sitt tredje år på Hogwarts skola för Trolldom och Häxkonster. Men ingenting är sig likt den ökände brottslingen Sirius Black har rymt från fängelset Azkaban. Harry misstän...   Läs mer »

Skapad 2019-11-21 av Stygga-Vargen
De sju böckerna om Harry Potter har resulterat i åtta filmer (den sjunde boken filmades i två delar) och år 2004 kom filmen Fången från Azkaban som är den tredje delen i serien. Till skillnad f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Allii
Jag hade inga överdrivet höga förväntningar på denna filmen, och det blev på ett ungefär som jag trodde också, kanske till och med lite sämre. Jag har aldrig riktigt tyckt om Harry Potter fil...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Kalven_RB
Detta är den tredje filmen om Harry Potter, dess två föregångare är \"Harry Potter och de vises sten\" (2001) och \"Harry Potter och hemligheternas kammare\" (2002). Att det har gått två år se...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av >-=|Lazio|=-<
Harry Potter och fången från Azkaban är den tredje Harry Potter filmen och den tycker jag är bäst. Man borde läsa boken om man ska se den fast då bör man göra det i ordning. Jag som har läs...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Loomis
Filmerna om den unge trollkarlen görs nu på rullande band. Verklighetens Harry Potter, Daniel Radcliffe växer tydligen fortare än filmens och därför måste filmmakandet skyndas på. Det tredje ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av othis
Med den tredje Potterfilmen har en ny regissör tagit över efter Chris Columbus som gjorde de två första. Mexikanen Alfonso Cuarón har komprimerat den tredje boken – tjockare än de två första ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Harry Potter har blivit ett välkänt fenomen världen över. Överallt hyllas böckerna, och författarinnan J.K. Rowling är mer populär än någonsin. Övergången till filmmediet har däremot få...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Som väl insatt i J.K. Rowlings fiktiva bokserie om unge magistuderande Harry Potter hade jag stora förväntningar på denna tredje filmatisering inför biobesöket; boken med samma namn har hitintil...   Läs mer »

Kommentarer


StureStenhög
2020-06-26
Nej, den här var svagare än de två tidigare, och då var jag ändå aldrig mer än hyfsat imponerad av dem. Men där byggde man åtminstone upp en värld som det var ganska kul att befinna sig och att få utforska, och den känslan får jag aldrig här. Man tappar bort livet på skolan lite. Det känns som att de hellre vill lägga fokus på storyn denna gång, och då blir det ju ett problem att den storyn mest bara är hafsig och ointressant. De vuxna karaktärer som får mest kameratid känns inte heller så färgstarka denna gång, medan ungarna åtminstone sköter sig ungefär lika bra som tidigare. Bäst är filmen framåt slutet i den långa sekvensen med Harry och Hermione, där vaknade jag ändå till liv lite. Men annars är det här lite för mycket en film som vill bli tagen på allvar i en genre som är svår att ta på allvar
smichael
2020-05-06
Höjdpunkten är helt klart när Ian Brown sitter och, på ett magiskt vis, rör om i sitt te och läser Stephen Hawking!
Rai
2019-06-30
Jag avskyr allt som har med Harry Potter att göra. Jag förbannar den dagen då denna usla figur svepte över världen!!!
päronanton
2018-12-02
Tycker nog att de två första filmerna är bättre! Men denna är också bra. Boken är i alla fall riktigt bra!
fridenpaden
2018-07-11
13 år efter första titten. Läst om boken och såg nu om filmen. Steven Kloves har tagit friheter i manus men jag tycker det funkar fint. Vissa scener är helt klart ihopkrympta, några är helt borttagna. Gjorde mig ingenting, speciellt eftersom jag tyckte spökhussekvensen var alltför utdragen i boken. Cuarón gör ett formidabelt arbete som regissör. Filmen är inte alls lika larvig som de två första filmerna som Chris Columbus höll i. Passande färgton och till och med bättre musik/score. Sedan är jag alltid svag för en viss typ av genre (den slutliga vändningen i denna film). Att se Goldman och Thewlis agera mot varandra var nog höjdpunkten. Bra skådisar!
supermancover
2018-04-27
Väldigt mycket är fantastiskt, verkligen. Gary Oldman är löjligt bra. Det främsta plusset med denna är väl att Columbus blev dumpad innan denna gjordes, för regissörs-bytet resulterade i ett riktigt lyft av filmserien.
Barneyk
2018-04-21
Efter en omtitt så förstärker den här filmen sig som flera klasser bättre än föregående rent filmiskt och jag tycker storyn är otroligt bra på massor med sätt och det är en helt fantastiskt film. Jag funderade på om den kanske skulle vara värd en femma men riktigt så högt når den inte. Inte alls faktiskt. Men det är otroligt bra och snyggt och effektivt berättat och Gary Oldman är fantastisk och det är SÅ mycket som är SÅ bra.
gjoob
2018-04-15
Som en barnfilm i jämförelse med fyran. Mysig och underhållande men lite för mycket Kalle Blomkvist för min smak. Betydligt sämre än den mer vuxna fyran, men ändå ett trevligt äventyr. Svag trea.
AngelsDiary
2018-03-29
Jag har alltid tyckt att denna var en av dom bästa i serien men att titta om den som vuxen så nej inte fullt så bra som den var som barn.
Jamesa
2017-08-13
Bra familjefilm. Det händer inte jättemycket, men det är välgjort med lite mystik.
Visa äldre kommentarer »