Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Harry Potter och halvblodsprinsen


Trolldomsministeriets Cornelius Fudge har tvingats se sanningen i vitögat och bekräftar att Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn är tillbaka och värvar anhängare för att gripa makten. Harry Potters sjätte skolår vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom kantas av rädsla och varningar. Harry lyckas äntligen med sina lektioner i trolldryck tack vare anteckningar i den lärobok han lånat, som en gång tillhört någon som kallar sig "halvblodsprinsen". Samtidigt får han privatlektioner av Albus Dumbledore, som avslöjar hemligheten bakom Voldemorts odödliga själ.


Originaltitel Harry Potter and the Half-Blood Prince
Alternativ titel Harry Potter 6
Regissör David Yates
Manus Steven Kloves
Genre Äventyr, Fantasy, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon, Robbie Coltrane, Jim Broadbent, Maggie Smith, Alan Rickman, Tom Felton, Bonnie Wright, Evanna Lynch, Jessie Cave, Freddie Stroma, James Phelps, Oliver Phelps, Julie Walters, Helena Bonham Carter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12139
Filmnummer 61681

Recensioner

Skapad 2019-11-12 av joYchez
Den sjätte filmen i serien om Harry Potter är nu här, den sista spurten innan slutuppgörelsen mellan Harry och Voldemort, alltså det vi glada HP-smygälskare har väntat på i nästan …ja 8 år ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av frienatic
Om jag hade haft en krona för alla recensioner av olika Harry Potter-filmer jag läst genom åren som inletts med ”Den hittills mörkaste delen…” och fortsatt med ”… alltid intressant att se hur...   Läs mer »

Kommentarer


LillaBlåaMus
2023-09-09
Jag som inte läste böckerna* hänger inte riktigt med i svängarna. Snarare än själva handlingen fångar karaktärer, dialog och miljöer mitt intresse, även om jag gärna hade uppehållit mig längre i de fantastiska landskapen – men så tilltalas jag också av mer episk fantasy, präglad av stämning och mystik, à la Sagan om ringen. (*Men funderar på det efter att ha hört The Witch Trials of J.K. Rowling.)
Thechosenone001
2023-04-13
Filmatiseringarna är långt ifrån lika bra som böckerna men den här lyckades rätt bra.
Albion
2022-10-17
Stabil underhållning som i princip bara rullar på i film efter film. Men det här blev ett steg i rätt riktning. Betyget blir en svag 4;a, 4-
Olof_Gronlund
2020-04-20
Första riktigt mörka filmen, om man jämför med hur ljust och glatt allting började. Är väl inget fan av Harry Potter rent generellt men denna filmen var nog lite sämre än förgående.
vonadel
2019-07-22
Tyckte till en början det var en bra stämning som vanligt, men jag tappade den lite på vägen. Tycker nog inte den tillhör en av de bättre i serien. 6/10
lumberdajack
2019-01-05
Nä den här var ju väldigt märklig. Konstiga färger, konstiga random scener som Datescenen i början. Wtf? frågade jag mig rätt ofta i filmen. Tror det är en förutsättning att man har läst boken för som film funkar den inte riktigt
päronanton
2018-12-30
Denna är riktigt bra!!!
supermancover
2018-04-27
Jag är ju otroligt svag för Snape. Han är bästast. Fantastisk.
gjoob
2018-04-20
Helt klart den bästa hittills i serien, även om vissa tvistar inte föll mig i smaken. Handlingen går också lite väl snabbt fram ibland, utan att låta saker och ting sjunka in. Men en spännande uppbyggnad till avslutningen.
AngelsDiary
2018-03-29
Helt klart bra. Fällde ett par tårar.
Visa äldre kommentarer »