Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Harry Potter och hemligheternas kammare


Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur skall han stå ut med den nye, omåttligt mallige professor Lockhart? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? Och vad vill husalfen Dobby? De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwarts-eleven efter den andra. Är det Harrys största fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?


Originaltitel Harry Potter and the Chamber of Secrets
Alternativ titel Harry Potter 2
Regissör Chris Columbus
Manus Steven Kloves
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Kenneth Branagh, Jason Isaacs, Tom Felton, Bonnie Wright, Shirley Henderson, Christian Coulson, Matthew Lewis, David Bradley (II), Toby Jones (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21848
Filmnummer 6666

Recensioner

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
Här har vi då Harry Potter och hemligheternas kammare, den andra filmen i Harry Potter-serien, och i likhet med första filmen så är denna regisserad av Chris Columbus. Och givetvis är den basera...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Kalven_RB
Detta är den andra av sju filmer om Harry Potter. Även om historien i filmen är ganska fristående anser jag att man ändå bör se dessa filmer i kronologisk ordning för ökad förståelse. Så f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Kiril
Jag måste direkt erkänna några saker – jag har inte läst någon av böckerna om Harry Potter och jag var nog den ende som tyckte att förra filmen var riktigt dålig. Man hade en budget på dryga...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Tessan
Jag vet inte om jag kan klassas som ett riktigt Harry Potter fan men jag har läst böckerna och jag älskar dem även om jag kallas vuxen. När första filmen kom så var jag så nyfiken på hur den ...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2018-11-25
Jag är ett Harry Potter fan och tycker filmerna är en fin filmupplevelse, sen är böckerna mycket bättre. Det blir mer detaljrikt i böckerna, i filmerna går allt väldigt fort.
supermancover
2018-04-27
Bättre än första, men fortfarande lite styltig och hackig på sina håll - dock ett rejält upplyft från första. Denna når upp till en svag fyra ändå tycker jag.
Barneyk
2018-04-21
Efter en omtitt med supermancover måste jag säga att den är bättre än jag mindes den, inte lika styltig som första filmen och barnen har växt in i sina roller lite bättre. Lite mer flyt, ett par oväntat läskiga och spännande scener och jag höjer till en fyra. Chris Columbus är dock fortfarande en väldigt platt och tunn regissör men det börjar lyfta i den här filmserien.
AngelsDiary
2018-03-29
Såg bokstavligt talat sönder denna som barn, så tyvärr inte högre än 3.
Rele
2017-12-09
En familjefilm. Inget för mig. Jag ger en tvåa.
Jamesa
2017-08-13
Inte bra egentligen, men helt ok - det är ju ändå en barnfilm man ser ihop med familjen. Såsom det funkar det absolut. Tycker dock att första var bättre, underligt nog.
StureStenhög
2017-04-21
Väldigt lik första filmen. Den ser dock lite bättre ut rent visuellt, och det faktum att världen redan är etablerad nu gör att storyn flyter på lite bättre. Så den är nog aningen bättre än sin föregångare. Men jag är fortfarande kluven till det här. Jag irriterar mig lite på de snusförnuftiga ungarna, barnslig humor, och diverse andra fånigheter som dyker längs vägen. Skurken var verkligen inget vidare i slutändan heller. Men jag uppskattar att vi får en värld som faktiskt känns riktigt genomtänkt och som det är kul att få utforska, De bygger också upp ett mysterium den här gången som håller intresset uppe den långa speltiden igenom. Underhållningsvärdet är således hyfsat högt, och jag känner mig ändå nyfiken på fortsättningen. Så något gör de rätt, och betyget hamnar även denna gång på en svag trea
foppa99
2016-10-12
efter att, i vuxen ålder, ha läst böckerna ser jag nu om filmerna o nu finner jag dom ännu bättre. fantastisk underhållning
Stygga-Vargen
2016-07-23
Spännande, rolig och underhållande! Sjukt bra film!
Roswall
2015-03-23
Nu såg jag nog någon extended edition, men tycker den är helt okej, men alldels för lång. 3h.
Visa äldre kommentarer »