Heavy
Filmen utspelas på pizzabaren "Pete and Dolly" och vi lär känna de anställda och deras relationer till ägarinnan Dolly. Dolly vill se sin överviktige son gift med den nya servitrisen, en tjej som den gamla servitrisen uppfattar som ett hot.

Originaltitel | Heavy |
Regissör | James Mangold |
Manus | James Mangold |
Genre | Drama, Romantik, 90-tal |
Skådespelare | Liv Tyler, Shelley Winters, Pruitt Taylor Vince, Deborah Harry, Joe Grifasi, Evan Dando |
Känns väldigt åldrad och saknar känsla och sympati för att dra in mig. Har ändå ett par kvalitetsdrag men som inte blommar ut.
Såg den när jag hade lite vardagsdepression, de förstärktes.
En riktigt liten pärla trots att Liv tyler är med som ändå måste räknas till kändiseliten idag så har man aldrig hört talas om denna film. Men den var väldigt bra rekomenderas starkt.
Fin, äkta, berörande och med chockerande få betyg. Pruitt Taylor Vince är fantastisk, hudlöst spel. Mangolds manus och regi var vardagsnära och övertygande. Bäst under hundra betyg?
(rek 4a) Varken filminfon eller affischen kommer i närheten av att snubbla över vad filmen handlar om, och tur är väl det, för det var faktiskt länge sedan jag såg en sån mysigt varm och ångestladdad film som ändå trots sin tyngd helt lyckas med att både låta bli att vara sötsliskig för att kompensera eller tynga ner. Framförallt är det filmens atmosfär som jag skulle vilja dricka som en varm dryck varje höstmulen dag som idag & därtill fina skådespelarinsatser och ett vackert foto. Riktigt bra & därtill kommer jag på mig själv med att James Mangold är en utav mina doldisfavoriter!
Behövs inte ses, om man inte älskar the Lemonheads, vilket jag gör, men filmen var lika trist för det.
Bör ses.