Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Hem ljuva hem


Hem ljuva hem utspelar sig i en vanlig svensk småstad där en mor och hennes 13-årige son lever i ständig skräck för fadern som kräver total kontroll över sin familj. Så en dag inträffar något som för evigt förändrar familjemedlemmarnas liv.


Originaltitel Hem ljuva hem
Alternativ titel Home Sweet Home
Regissör Dan Ying
Manus Dan Ying
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Michael Nyqvist, Kristina Törnqvist, Anastasios Soulis, Alexandra Rapaport, Mats Blomgren, Lars Väringer, Anna Bjelkerud, Anna Eidem, Frederik Nilsson, Katarina Weidhagen, Michalis Koutsogiannakis, Cecilia Nilsson, Viveka Enander, Tone Helly-Hansen, Peter Ojala, Eric Voge, Jonas Mosesson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 999
Filmnummer 1632

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


päronanton
2020-12-03
Stark film! Sorglig! Bra skådespel!
Rai
2017-09-28
Tragisk film, javisst med ett jobbigt ämne, som våld inom familjen, men ändå kan jag inte ta den här filmen på allvar eftersom den blir en smula överdriven....
Stygga-Vargen
2017-06-20
Har förvisso inte sett denna film på några år nu men jag tyckte den var väldigt bra då i alla fall.
JimmyChris
2016-06-09
Oerhört gripande drama som berör. Inte ofta en film kan få en att känna både frustration, ilska och nära till att tårarna kommer. I min mening Michael Nyqvist bästa film.
LacombeLucien
2015-07-17
Duger.
Krille80
2014-11-09
En film som fängslar en ordentligt. Man kan inte sluta titta om man väl börjat - och det borde ju ge ett bra betyg. Men saken är den att har man väl sett den en gång så har man inte så stor anledning att se om den. Bra story, bra insatser av skådespelare och regi-debutanten Ying.
Xenox
2012-07-09
Stark film, dock lite ologisk ibland. Nyqvist passar perfekt i sin roll och de övriga skådespelarna är också ganska bra.
Gigi1943
2012-03-28
En av de absolut otäckaste svenska filmer jag sett, man sitter på helspänn hela tiden och bara väntar på att de närstående skall drabbas av nästa utfall. Man vill inte tro att detta är sant (och det är det ju inte), det är bara det att det i många många fall i verkligheten är ÄNNU VÄRRE. Svårt att betygsätta, jag tänlte stänga av redan efter en liten stund, men så kände jag mantrat "det är ju bara film" ... har inte hört talas om denna film tidigare, nu sitter jag dagen efter med tårar i ögonen, fortfarande ...
kaj08
2010-10-25
Starkt svensk familjedrama. Här finns inget gull utan det är en rätt rå skildring över familjen. Michael Nyqvist perfekt som den elaka fadern.
Rockpunkfreak
2010-07-13
En av Nyqvists bästa
Visa äldre kommentarer »