2.4

Hemlig agent

Efter att Maria och Noras far har dödats av en sydeuropeisk diktator kommer de till London där de tas om hand av Anselmo; en gammal vän till fadern som driver en restaurang. Efter att ha kommit över förlusten av sin far och livet har kommit igång igen, dyker plötsligt en gammal vän till familjen upp och flickorna är snart inblandade i farliga internationella intriger.

Originaltitel The Secret People
Alternativ titel Secret People
Regissör Thorold Dickinson
Manus Thorold Dickinson, Joyce Cary, Wolfgang Wilhelm
Genre 50-tal, Kriminalare, Drama
Skådespelare Michael Allan, Valentina Cortese, John Field, Serge Reggiani, Charles Goldner, Audrey Hepburn, Geoffrey Hibbert, Megs Jenkins, Irene Worth

goeran
2010-08-06
Välgjord brittisk thriller som inte väjer för de svåra moraliska frågorna och som ger en föga smickrande bild av trettiotalets politiska terrorism. Det är inte svårt att förstå varför det brittiska kommunistpartiet protesterade mot filmen och försökte förhindra att den visades. Valentina Cortese och Serge Reggiani är bra i de två huvudrollerna och scenografin och fotot är klart tilltalande trots att Thorold Dickinson tydligen fick arbeta med en ganska liten budget.