Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Hennes envisa hjärta


De flesta önskar sig i lönndom något bättre. Angel Deverell gjorde det varje dag, plågad av otillräckligheten i sin tillvaro med död far och stressad mor som säljer grönsaker. Kroniskt skolkande från en skola som kräver konformitet låser hon in sig på rummet i timmar för att frenetiskt skriva om vad som faller henne in. Hon låtsas vara adopterad och bo i herrgården Paradise House. Flärd flödar över sidorna på hennes nötta skrivböcker. Liksom Madame Bovary drömmer hon om en tillvaro i överflöd ? och får det hon vill ha. Genom ren ihärdighet och tron på sitt manuskript blir Angel en dag kontaktad av ett förlag som vill publicera hennes debutroman om hjältinnan Lady Eurania. Resultatet blir en oväntad succé och med uppföljarna öppnas vägen mot ett liv i överflöd med alla möjligheter och bakslag.


Originaltitel Angel
Alternativ titel The Real Life of Angel Deverell
Regissör François Ozon
Manus François Ozon, Martin Crimp
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Romola Garai, Charlotte Rampling, Lucy Russell, Michael Fassbender, Sam Neill, Jacqueline Tong, Janine Duvitski, Christopher Benjamin, Tom Georgeson, Simon Woods, Jemma Powell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 209
Filmnummer 51376

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av crawler
Angel är en ung och enormt egoistisk flicka i England någon gång vid det förra sekelskiftet. Då hon inte odlar sina hybrisdoftande författardrömmar spenderar hon sina dagar med att vara missunn...   Läs mer »

Kommentarer


KyLLo
2017-12-14
Ett kostymdrama med en del humor. Fantastiskt vacker scenografi med fina färger. Ozon visar återigen prov på sin mångsidighet. Jag har sett 15 av hans filmer nu, och bara en har fått underkänt.
Silvanesti
2015-09-26
Jag har svårt att bestämma mig, å ena sidan finner jag filmen hiskeligt melodramatisk och överdriven, å andra sidan är karaktären Angel fascinerande i sitt maniska sätt att skapa sitt supergulliga drömliv vad än andra tycker om det. Flera skådespelare gör dessutom bra insatser. Det får bli en 2:a, en något svag sådan.
Luene
2015-03-20
Vilken underbart överdriven film! Jag har funnit en ny antihero favorit. Bara älskar't!
Terran
2013-07-09
Superhärligt ju! "Första-kyssen-scenen" är ju fantastiskt rolig, och får en att förstå att detta verkligen inte är något annat än en parodi. Skådespeleriet gör ju sitt också. Nästan en fyra om det inte vore för att det spårade ur lite väl i slutet (trots att det också hade sin charm)
lemursmurf
2012-01-07
Sliskigt och melodramatiskt in absurdum. Vilket blir kul när man väl fattat poängen. Undertiteln The real life of... är djupt ironisk.
haajen
2010-12-27
Hahaha, jag väljer att se denna som en parodi på hela genren (vilket det måste vara). Allt är VÄLDIGT melodramatiskt och löjligt men jag skrattar högt vid flera tillfällen. Om det inte är en parodi så är det en svag tvåa....men Ozon är ju bevisligen en filmskapare som visat vid flera tillfällen att han vet vad han gör så vi hoppas att det är det förstnämnda. +för att Ozon vet hur han ska använda sig av Fassbender;)
joakimfischer
2010-04-15
Verkligen inte min smak. Stängde av efter halva. Orättvist att sätta 1a då kanske men det var lite vääl långt ifrån mina intressen.
kennert
2008-10-26
Inte alls bra.
CultOfZenith
2008-08-19
Ju fler filmer av Ozon jag ser, desto tydligare framträder den helhet som hans filmer på något sätt ändå utgör. Min tvåa får dock bestå.
Spöket
2008-08-08
Den ska vara helt over the top, annars försvinnre ju hela poängen med filmen. Jag tycker att det är bra att den här filmen gjordes.
Visa äldre kommentarer »